(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Εκλογές 2023: Άγρια κόντρα Λοβέρδου – Σπίρτζη με αφορμή τους μετανάστες στον Έβρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ των κομμάτων, μετά τον εντοπισμό των δεκάδων μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο.

Έντονοι διαξιφισμοί με βαρείς χαρακτηρισμούς για την υπόθεση μεταναστών στον Έβρο είχαν ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος» με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη.

propoli

Ειδικότερα, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε πως δεν μπορεί ελληνικό έδαφος να γίνεται δώρο στις τουρκικές υπηρεσίες και κατηγόρησε τη ΝΔ για ρουσφέτια στις προσλήψεις των συνοριοφυλάκων.

«Δύο χρόνια όταν τους λέγαμε ότι η προηγούμενη νησίδα ήταν κατά το ήμισυ ελληνική και έπρεπε να επιχειρήσουν οι ελληνικές δυνάμεις, μας κορόιδευε ο κ. Θεοδωρικάκος. Δεν μπορεί ελληνικό έδαφος να γίνεται δώρο στις τουρκικές υπηρεσίες. Σωστά έγινε τώρα που έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση. Δύο χρόνια τώρα μάς λοιδορούσαν όταν τους λέγαμε ότι σε ελληνικό έδαφος – γιατί ήταν ελληνική νησίδα, τουλάχιστον κατά το ήμισυ-, δεν έπρεπε να καλέσουν τις τουρκικές υπηρεσίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση του Δημήτρη Καμπουράκη αν δώρισαν ελληνικό έδαφος, απάντησε: «Τι έκαναν. Όταν πας σε έδαφος δικό σου τούρκικες υπηρεσίες, τι κάνεις; Δεν δωρίζουμε. Θέτουμε σε αμφισβήτηση δικό μας έδαφος».

Απαντώντας, ο Γιάννης Λοβέρδος αναφέρθηκε στην υπόθεση της «μικρής Μαρίας» και έκανε λόγο για fake news του ΣΥΡΙΖΑ και προέτρεψε τον Χρήστο Σπίρτζη να μην επανέρχεται. «Τα κάνατε μαντάρα και προσβάλατε και την ελληνική κυβέρνηση» υπογράμμισε.

Στο σημείο αυτό, ο Χρήστος Σπίρτζης, απευθυνόμενος στον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, είπε: «Προσβάλλετε τη νοημοσύνη μας».

Με τη σειρά του, ο Γιάννης Λοβέρδος ανταπάντησε: «Μην προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε πράγματα για κοντόφθαλμους πολιτικούς στόχους. Αποδείχθηκε ότι με αυτή τη λογική χάσατε τις εκλογές. Γιατί αυτά δεν περνάνε στον ελληνικό λαό».

Παίρνοντας στην αντεπίθεση ο Χρήστος Σπίρτζης έκανε λόγο για αλαζονεία.

Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τη ΝΔ για ρουσφέτια στις προσλήψεις των συνοριοφυλάκων. «Χθες απ’ ό,τι μάθαμε έγινε μια άλλη σύλληψη. Από τα ρουσφέτια της ΝΔ. Πέντε συνοριοφύλακες ήταν στα κυκλώματα. Προφυλακίστηκαν. Όλοι ήταν ρουσφέτια της ΝΔ. Εκτός ΑΣΕΠ, εκτός πανελληνίων».

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει στην κυβέρνηση θα διώξει τους συνοριοφύλακες, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε: «Είναι δυνατόν να έχουνε κάνει 4.000 προσλήψεις, να μην έχουν ζητήσει ούτε το ποινικό τους μητρώο; Και μέχρι τώρα να έχουμε κάποιους να διακινούν ναρκωτικά, κάποιους να πουλούν ναρκωτικά μέσα από το περιπολικό. Συνοριοφύλακες να είναι στα κυκλώματα διακίνησης».

Επανερχόμενος στην ερώτηση ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης αν θα πρέπει να φύγουν από το Σώμα, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε: «Πρέπει να γίνει έλεγχος, ποιοι είναι και ποιος τους πρότεινε».

Σε υψηλούς τόνους, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ ανταπάντησε: «Επειδή μια μικρή μειοψηφία… είναι ρουσφέτια της ΝΔ; Τι λέτε τώρα;». Και έκανε λόγο για λαϊκισμό.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Καταζητείται serial killer στο Όρεγκον – Εντοπίστηκαν έξι σοροί γυναικών

Loading