(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένεται με ενδιαφέρον η συνεδρίαση της ΚΕ – Το μήνυμα του Τσίπρα και η στάση που θα κρατήσει η «Ομπρέλα»

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα συζητηθεί και θα αναλυθεί το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής, που έφερε την αξιωματική αντιπολίτευση σε πολύ δυσχερή θέση ενόψει της επόμενης ημέρας.

«Η νέα κάλπη είναι άδεια. Άρα έχουμε υποχρέωση να κάνουμε τα πάντα για να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα», θα τονίσει ο Αλέξης Τσίπρας για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Θα προσθέσει μάλιστα ότι «θα δώσουμε μαζί τη νέα αυτή μάχη, όρθιοι με στόχο τη μεγάλη εικόνα, να μην έχουμε μια παντοδύναμη, ανεξέλεγκτη, ηγεμονική και αλαζονική κυβέρνηση -αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία και τη χώρα- αλλά και να παραμείνει η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, βασικός κορμός και εκφραστής των λαϊκών αγώνων και των διεκδικήσεων». 

Ακόμα αναμένεται να γίνει μία πρώτη αποτίμηση για το τι έφταιξε και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέστη τέτοια μεγάλη ήττα αλλά και θα αναζητηθεί το νέο αφήγημα με το οποίο θα σταθούν απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και στο ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται στην ομιλία του να κάνει την αυτοκριτική του και να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι όχι μόνο στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στα στελέχη του κόμματος του επισημαίνοντας ότι «το αποτέλεσμα ήταν ένα οδυνηρό σοκ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αφιερώσει ένα μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του στους ψηφοφόρους ζητώντας συγγνώμη «από τους ανθρώπους που πληγώσαμε, τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους, μαχητές, αγωνιστές και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ».

Κανείς δεν γνωρίζει αν τα πράγματα σήμερα στην ΚΕ θα κυλήσουν ομαλά αν και οι «53» (τάση της «Ομπρέλας») εμφανίζονται να μην θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα, καθώς κανείς δεν θέλει να χρεωθεί την εσωστρέφεια μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Παρ’ όλ’ αυτά ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα κρατήσουν αλλά μέλη της Ομπρέλας.

Ωστόσο, χθες προέκυψε θέμα από την την δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να μπει υπό επιτροπεία από τους Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο σε αυτή την εκλογική μάχη.

Η Κουμουνδούρου αντέδρασε ψύχραιμα, αντίθετα με την Ρένα Δούρου η οποία χαρακτήρισε τις δηλώσεις αηδιαστικές, ενώ ο Νίκος Παππάς μίλησε για ανοησίες. Ενοχλημένα εμφανίστηκαν και τα τρία στελέχη στα οποία αναφέρθηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, καθώς ο ευρωβουλευτής επιχείρησε να τους μπλέξει σε μία ιστορία που στην πραγματικότητα δεν τους αφορά καθώς και οι τρεις είναι στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο προεδρικό επανέφερε το θέμα του ντιμπέιτ. Υπενθύμισε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι είχε πει ότι στις δεύτερες εκλογές θα γινόταν μία τηλεοπτική αντιπαράθεση μεταξύ τους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε αρνητικός αλλά είπε ότι θα το σκεφτεί…

Δείτε επίσης: Συντάξεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμών

Loading