Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: H συμμετοχή έχει ξεπεράσει τις 115.000 χιλιάδες – Παράταση μέχρι τις 9μ.μ.

Έσπασε το φράγμα των 100.000 ψηφισάντων στις εκλογές για ανάδειξη νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς μέχρι τις 6μ.μ. είχαν ψηφίσει 110.000.

Σε πολλά εκλογικά τμήματα σχηματίστηκαν ουρές.

Ακόμη, σε εκλογικά τμήματα εξαντλήθηκαν οι φόρμες εγγραφής νέων μελών και τυπώθηκαν νέες.

Στις 5μ.μ. ψήφισε και ο Αλέξης Τσίπρας στο εκλογικό κέντρο της Πλάκας.

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος τόνισε ότι σήμερα μιλάει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μιλάνε τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται μαζικά στις κάλπες. Το δικό τους μαζικό «παρών», μαζί και το δικό μου, ως ένας από τους χιλιάδες που προσέρχονται στην κάλπη, δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα. Θα είμαστε εδώ».

Παράταση δόθηκε στην εκλογική διαδικασία μέχρι τις 9 μ.μ. λόγω της μεγάλης προσέλευσης των ψηφοφόρων.

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου, είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και σήμερα, επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη, και όσοι εγγραφούν σήμερα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Μαζί τους πρέπει να έχουν αστυνομική ταυτότητα, ή διαβατήριο, ή δίπλωμα οδήγησης, ή βιβλιάριο Υγείας, ή άδεια διαμονής, ή visa, ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία έχει οριστεί καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ. Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον με βάση τα αποψινά αποτελέσματα απαιτηθεί δεύτερος γύρος, αυτός θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

Δείτε επίσης: Κρήτη: Σοβαρό τροχαίο στον ΒΟΑΚ

Loading