Εκλογικό θρίλερ στην Αλβανία: Προηγείται ο προφυλακισμένος Φρέντι Μπελέρη

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων για τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία στον απόηχο της φυλάκισης του υποψηφίου Έλληνα ομογενή δημάρχου Φρέντι Μπελέρη, που κατηγορείται για εξαγορά ψήφων.

Με καταμετρημένες τις ψήφους στις 34 από τις 36 κάλπες, ο Φρέντη Μπελέρης προηγείται με περίπου 30 ψήφους του εκλεκτού του Έντι Ράμα, Γκιόργκι Γκόρο.

Οι κάλπες που απομένουν πλέον για καταμέτρηση προέρχονται από περιοχές της Χειμάρρας, στις οποίες επικρατεί ο Φρέντη Μπελέρης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ομογενής υποψήφιος, Φρέντη Μπελέρης, παραμένει προφυλακισμένος, καθώς κατηγορείται για εξαγορά ψήφων.

Στα εκλογικά τμήματα υπάρχουν παρατηρητές του ΟΑΣΕ, για πρώτη φορά αποστολή από το υπουργείο Εξωτερικών καθώς και το Νο 2 και το Νο 3 της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα προκειμένου να οχυρώσουν την διαδικασία του αποτελέσματος.

Η καταμέτρηση των ψήφων έχει ολοκληρωθεί στα 28 από τα 36 εκλογικά κέντρα της Χειμάρρας, αλλά δεν έχουν καταμετρηθεί σε αυτά του βορείου τμήματος της, όπου ο Φρέντι Μπελέρης έχει πολύ μεγάλη εκλογική δύναμη. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η διαφορά πέφτει ολοένα και περισσότερο, αγγίζοντας πλέον τις 200 ψήφους. 

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν καταγγελίες για μπλοκάρισμα της διαδικασίας της καταμέτρησης των ψήφων σε εκλογικά κέντρα, όπου επικρατεί ένταση. 

Η στιγμή της έντασης σε εκλογικό κέντρο: 

Από την πλευρά των ομογενών μας, υπάρχει η αισιοδοξία ότι η τωρινή μικρή διαφορά μεταξύ των δυο υποψηφίων θα υπερκαλυφθεί από τον κ. Μπελέρη και ο Έλληνας θα επικρατήσει σε αυτόν τον γύρο των δημοτικών εκλογών.

Η «μάχη» συνεχίζεται στα εκλογικά κέντρα: 

Ο κ. Μπελέρης κατηγορείται για απόπειρα εξαγοράς ψήφων, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για αδιανόητη και απαράδεκτη σύλληψη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε την Κυριακή στο Λαύριο.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr,newsit.gr

Δείτε επίσης: Γιορτή της Μητέρας 2023: Πώς και πότε ξεκίνησε να εορτάζεται η Ημέρα της Μητέρας

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com