Έλενα Ράπτη: Κυρώσαμε δύο ακόμη διεθνείς συμβάσεις πολιτιστικής συνεργασίας με το Συμβούλιο της Ευρώπης

Η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίης της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε σε συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, όπου επικυρώθηκαν συμφωνίες πολιτιστικής συνεργασίας με το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Κίνα

H Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Ν.Δ. συμμετείχε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, με θέμα την επεξεργασία και εξέταση των σχεδίων νόμων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού:

α) «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις Κινηματογραφικές Συμπαραγωγές (Αναθεωρημένη)» και

β) «Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κρατικής Διοίκησης Τύπου, Εκδόσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σχετικά με το ‘Έργο μετάφρασης και έκδοσης έργων του λόγου της κλασικής και σύγχρονης βιβλιοπαραγωγής της Κίνας και της Ελλάδας’».

Αναδείχθηκε η προστιθέμενη πολιτιστική αξία των δύο συμβάσεων με το Συμβούλιο της Ευρώπης και τη Κίνα και τονίστηκε η διαρκής επιδίωξη συνεργειών στο χώρο του πολιτισμού.

Η βουλευτής επεσήμανε: «Κυρώσαμε δύο ακόμη διεθνείς συμβάσεις πολιτιστικής συνεργασίας με το Συμβούλιο της Ευρώπης για τις κινηματογραφικές συμπαραγωγές και με την Κίνα στον τομέα της μετάφρασης και έκδοσης έργων κλασσικής λογοτεχνίας των δύο χωρών. Ο πολιτισμός ενώνει τους λαούς».

Δείτε επίσης: ΝΔ: «Τα 7 ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη – Ύστερα απορούν γιατί δεν τους παίρνει κανείς στα σοβαρά»