Εμμανουήλ Φράγκος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και αναβάθμιση του ΟΛΘ

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ευρωομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) κ. Εμμανουήλ Φράγκος απηύθυνε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τα προβλήματα του λιμένος Θεσσαλονίκης

Συγκεκριμένα ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης – ECR, Εμμανουήλ Φράγκος, σε σύντομο σχόλιό του αναφέρει:

propoli

«Η Θεσσαλονίκη αποτελεί έναν παραδοσιακό εμπορικό σταθμό στη Βόρειο Ελλάδα, με σημαντικό αντίκτυπο σε όλη την ελληνική επικράτεια, αντίστοιχα.

Η πλούσια πολυπολιτισμική κι εμπορική ιστορία της πόλης συνδέθηκε κατά το παρελθόν με το λιμάνι της και τα τελευταία έτη παρατηρείται μία προσπάθεια ενίσχυσης των εμπορικών του δραστηριοτήτων, αξιοποιώντας τον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών και θέτοντας ξανά τη Θεσσαλονίκη στην προμετωπίδα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ως την κύρια θαλάσσια πύλη της. Ο λιμένας Θεσσαλονίκης πρέπει να εξασφαλίζει, λόγω της ιδιότητάς του, τις βέλτιστες λειτουργικές διαδικασίες.

Δυστυχώς, στην «Πύλη 16» παρατηρούνται καθυστερήσεις στις φορτώσεις εμπορευματοκιβωτίων, ενώ υπάρχουν προβλήματα και στη διαχείριση του χώρου στάθμευσης της πλατείας, και προβλήματα κατόπιν της εγκατάστασης του συστήματος TAS. Οι μεγάλες καθυστερήσεις στις μεταφορές κι η απογοητευτική κατάσταση συμφόρησης στο τοπικό τελωνείο δρουν ανασταλτικά προς οποιαδήποτε πρόοδο.

Με την ερώτησή μας, ζητούμε ενημέρωση για όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία από την Επιτροπή,
επισημαίνοντας τις διαθέσιμες επιλογές, όπως λ.χ. με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων που
προτείνουν λύσεις για τη επιτάχυνση των διαδικασιών στους λιμένες, με τη χρήση ψηφιακών μέσων για την ανταλλαγή δεδομένων, με σκοπό την άρτια διάδραση μεταξύ λιμένων και λιμένων με επιχειρήσεις. Τα ευρωπαϊκά προγράμματα «έξυπνων λιμένων» στοχεύουν στη σταδιακή υιοθέτηση εφαρμογών της τεχνολογίας του «διαδικτύου των πραγμάτων» (IoT), «αλυσίδας συστοιχιών» (blockchain) κι επιστήμης των δεδομένων.

Με το κοινοβουλευτικό μας έργο, αναζητούμε τους τρόπους που μπορούν να φανούν αρωγοί στην
προσπάθεια αναβάθμισης του λιμένος Θεσσαλονίκης. Τα προβλήματά του μπορούν να επιλυθούν μέσω βέλτιστων πρακτικών, πόσο μάλλον για την ανάδειξή του σε ένα σύγχρονο κι «έξυπνο» λιμάνι».

Δείτε επίσης: Εμμανουήλ Φράγκος: Ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη κατά τη νέα ψυχροπολεμική περίοδο

Loading