Ενεργειακό πακέτο: Στα 39 ευρώ η ενίσχυση για τα νοικοκυριά – 65 ευρώ για τις επιχειρήσεις

Τι ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας

Το αυξημένο ενεργειακό κόστος απειλεί τους προϋπολογισμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τόνισε στην αρχή των ανακοινώσεων ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας. Ακόμη, ανέφερε ότι η μεγαβατώρα είναι 4 φορές ακριβότερη από πέρυσι και το φυσικό αέριο 5 φορές παραπάνω σε σχέση με πέρυσι.

Γνωστά έγιναν τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων λόγω των ανατιμήσεων στην ενέργεια. Τα μέτρα ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Να αναφερθεί πως η κυβέρνηση από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι τώρα έχει δώσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ ενίσχυση.

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική ενέργεια και την επιδότηση σε οικιακά τιμολόγια και νοικοκυριά και τον Φεβρουάριο θα αφορά σε όλες τις κύριες κατοικίες.

Για τις πρώτες 150 κιλοβατώρες κατανάλωσης ανά μήνα, θα δοθεί επιδότηση 150 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Η ενίσχυση κάθε μήνα για ένα νοικοκυριό το οποίο καταναλώνει έως και 300 μεγαβατώρες τον μήνα, θα είναι στα 39 ευρώ.

Για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου η μέση μηνιαία ενίσχυση είναι 51 ευρώ. Η επιδότηση για τα νοικοκυριά τον Φεβρουάριο θα φτάνει στα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, ο κ. Σκρέκας έκανε λόγο δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στις οποίες προχωρά το ΥΠΕΝ και ανακοίνωσε την παράταση του προγράμματοις «Εξοικονομώ» μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Δείτε επίσης: Οικονόμου: Νέα σύμβαση ρεκόρ 580 εκατ. ευρώ με την ΕΚΤ