(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ενίσχυση ΕΛΑΣ: 280 νέα οχήματα (pics)

Θοδωρικάκος: Συνεχίζουμε σταθερά, με σχέδιο, με σκληρή δουλειά

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με στόχο τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο, την αστυνόμευση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την Τροχαία αυτοκινητοδρόμου Νέας Οδού, αλλά και τη μεταφορά ασθενών Covid-19, ενισχύεται ο στόλος της Ελληνικής Αστυτνομίας με 280 νέα οχήματα.

Η παράδοση των οχημάτων, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνου Τσουβάλα και του αρχηγού της Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιοματικών στην Αμυγδαλέζα

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας. Συνεχίζουμε σταθερά, με σχέδιο, με σκληρή δουλειά, για να διασφαλίσουμε ασφάλεια για τους πολίτες, ασφάλεια σ’ όλη τη χώρα», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και προσέθεσε:

«Σε συνέχεια της προσπάθειάς μας με την αύξησης του αριθμού των περιπολικών κατά 100, που βρίσκονται σε υπηρεσία τις νυχτερινές ώρες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, εντείνουμε τις ενέργειές μας για να εξασφαλίσουμε σύγχρονες υποδομές και εφόδια για τους αστυνομικούς μας, οι οποίοι κάνουν μία πάρα πολύ δύσκολη δουλειά επ’ ωφελεία της κοινωνίας. Θα συνεχίσουμε αυτό το πρόγραμμα προμηθειών κατάλληλου υλικού για τους αστυνομικούς, προκειμένου να δουλεύουν και οι ίδιοι με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια».

Τα νέα οχήματα είναι τα παρακάτω και θα κατανεμηθούν ως εξής:

– 80 περιπολικά (για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο)

– 30 οχήματα αγροτικού τύπου (για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο)

– 4 οχήματα τύπου SUV (για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο)

– 95 μοτοσικλέτες (για τις ομάδες ΔΙΑΣ Αθήνας, Θεσσαλονίκης)

– 5 γερανοφόρα

– 42 ειδικά αυτοκίνητα μεταφοράς ασθενών με covid-19

– 24 οχήματα για το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμου Νέας Οδού

Η δαπάνη ανέρχεται στα 6.160.220 ευρώ που προήλθαν από τον κρατικό προϋπολογισμό και ευρωπαϊκά κονδύλια.

Δείτε επίσης: Από την Παρασκευή ξεκινά η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων στην Ελλάδα -Ποιοι θα λαμβάνουν το φάρμακο