Ενίσχυση της προστασίας των ανηλίκων: Ο Χρυσοχοΐδης ανακοινώνει τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας

Ενίσχυση της προστασίας των ανηλίκων: Ο Χρυσοχοΐδης ανακοινώνει τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προχώρησε σήμερα σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου παρουσιάζει τα αποτελέσματα των δράσεων των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για την προστασία των ανηλίκων.

   Ο κ. Χρυσοχοΐδης στην ανάρτησή του τονίζει πως όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2024, έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία των ανηλίκων, ενώ παρουσιάζει τους βασικούς άξονες της νέας επιχειρησιακής φιλοσοφίας της ΕΛΑΣ σε αυτό το ζήτημα.

   Παράλληλα, ο υπουργός επισημαίνει ότι το 2024 καταγράφηκαν 10.968 υποθέσεις παραβατικότητας και βίας ανηλίκων, με 14.956 ανήλικους δράστες, ενώ το 2023 είχαμε 7.789 υποθέσεις με 10.150, άρα αύξηση 40,81% και 43,80% αντίστοιχα.

   Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Χρυσοχοΐδη περιλαμβάνει:

   «Καλησπέρα και καλή σας εβδομάδα. Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα θέμα που μας απασχολεί όλους και ιδιαιτέρως τους γονείς. Για τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την προστασία των ανηλίκων, την ασφάλεια των παιδιών μας.»

   Από τον Ιανουάριο του 2024, όταν ο πρωθυπουργός μού ανέθεσε ξανά την ευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έθεσα ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία των ανηλίκων. Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι, άλλωστε, στην καρδιά της νέας φιλοσοφίας αστυνόμευσης: της Κοινωνικής Αστυνόμευσης.

   Δυστυχώς, για πολλά χρόνια, το συγκεκριμένο ζήτημα είχε χαθεί μέσα στις γενικότερες δράσεις προστασίας των πολιτών, με τις εξειδικευμένες παρεμβάσεις, όπως η ίδρυση πέντε γραφείων Προστασίας Ανηλίκων σε πόλεις της χώρας, να αποτελούν εξαίρεση.

   Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η Ελληνική Αστυνομία από τον Ιανουάριο του 2024, χτίζοντας από την αρχή μια νέα επιχειρησιακή φιλοσοφία προστασίας των ανηλίκων.

   Οι βασικοί άξονες της περιλαμβάνουν περιπολίες ήπιας αστυνόμευσης, τη δημιουργία τηλεφωνικών και ψηφιακών εργαλείων επικοινωνίας για την αναφορά περιστατικών, καθώς και την οργάνωση αρμόδιου προσωπικού σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας για τον συντονισμό των δράσεων προστασίας ανηλίκων.

   Για να έχετε τη συνολική εικόνα, το 2024 είχαμε 10.968 υποθέσεις παραβατικότητας και βίας ανηλίκων. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως η βία αυξήθηκε.

   Από τα σημαντικότερα ζητήματα ήταν οι υποθέσεις παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων. Από 1.242 το 2023, καταγράφηκαν 2.163 το 2024, σημειώνοντας αύξηση 74%.

   Άφησα για το τέλος τις ενημερωτικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες είναι η καρδιά της πρόληψης και της ανθεκτικότητας των νέων μας έναντι σε κάθε μορφής βίας.

   Κατεβάστε το SAFE.YOUth, η εφαρμογή που μπορεί να σώσει ζωές.»

   Στο σύνδεσμο ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Χρυσοχοΐδη.

Loading

Play