Έντονη κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη – Χρήστου Σπίρτζη για τη «μικρή Μαρία» στον Έβρο

Άγρια κόντρα στον αέρα ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη με αφορμή το δημοσίευμα του Spiegel – για το θάνατο της 5χρονης Μαρίας στον Έβρο

Οι δύο τους βρέθηκαν στο Open με τον Χρήστο Σπίρτζη να αναφέρεται στο δημοσίευμα του Spiegel λέγοντας πως πρόκειται «για προπαγανδιστική τακτική από τη μεριά της ΝΔ τελευταία ημέρα του χρόνου, που κάτι δείχνει», με τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντάει με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο ακόμα και για «προδοσία».

«Η στάση του ΣΎΡΙΖΑ σε αυτό το θέμα αγγίζει τα όρια της προδοσίας. Τονίζω, προδοσίας, γιατί αυτό το κοριτσάκι δεν υπήρχε. Ο κ. Σπίρτζης μπορεί να δει τα ρεπορτάζ της κ. Βασιλικής Σιούτη η οποία πήγε και βρήκε τους γονείς, οι γονείς είπαν στην αρχή υπάρχει το παιδάκι, μετά τους είπαν δεν μας ενδιαφέρει το παιδάκι. Όταν τους είπαν που το θάψατε το παιδάκι δεν ήξεραν, όταν τους είπαμε δείξτε μια φωτογραφία, δεν είχαν φωτογραφία, όταν τους είπαμε δείξτε ένα ρούχο από το παιδάκι, δεν είχαν ρούχο. Το δε Spiegel στο άρθρο του λέει η υποτιθέμενη νεκρή Μαρία, άρα και το Spiegel αποδέχεται ότι Μαρία δεν υπήρχε» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πρόσθεσε πως «το ότι δεν υπήρχε η Μαρία είναι δεδομένο, χάνουμε χρόνο. Είναι δεδομένο ότι ο Τσίπρας πρέπει να ζητήσει ο ίδιος συγνώμη γιατί ο ίδιος υιοθέτησε τα περί νεκρής Μαρίας».

O υπουργόςκατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποστήριξε την Τουρκία στο οργανωμένο σχέδιο της στον Έβρο. «Είναι δεδομένο ότι εδώ έχουμε κάποια δράση ξένων υπηρεσιών. Αυτή την ιστορία κατά της Ελλάδος ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να την υποστηρίζει. Υποστηρίζεται μια επιχείρηση κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας» είπε με τον κ. Σπίρτζη να απαντά: «ακόμη και έτσι να είναι, που είναι η ΕΥΠ; Να παρακολουθεί εμάς; Τι κάνει;».

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι «προδοσία είναι να καλείς τις τουρκικές υπηρεσίες σε ελληνικό έδαφος. Ακόμη και αν όλα αυτά που λέει ο κ. Γεωργιάδης ισχύουν, το ζήτημα είναι τι κάνουν οι δικές μας υπηρεσίες και η δική μας κυβέρνηση. Είπαν ότι η νησίδα δεν είναι ελληνική, όταν εμείς τους αποκαλύψαμε ότι είναι δηλωμένη στο ελληνικό κτηματολόγιο βγήκαν να αμφισβητήσουν τα στοιχεία. Μετά έλεγαν ότι είναι μισή ελληνική και απέκρυψαν ότι κάλεσαν τις τουρκικές Αρχές».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Είχαν στήσει την ιστορία με την πράκτορα να τσιμπήσει η ελληνική κυβέρνηση και εσείς ως 5η φάλαγγα πήγατε με την Τουρκία μέσα στην Ελλάδα» και πρόσθεσε «ευτυχώς που ο πρωθυπουργός δεν τσίμπησε».

Δείτε επίσης: Ο Πλεύρης απαντά στον Ξανθό για τις ελλείψεις φαρμάκων: «Το θράσος του να μιλά για συμφέροντα είναι απαράμιλλο»

Loading