Εορτάστηκε στην Θεσσαλονίκη η επέτειος της εθνικής αντίστασης ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό

Κατατέθηκαν στέφανα στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στη Νέα Παραλία

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πολιτείας, της αυτοδιοίκησης και των αντιστασιακών οργανώσεων έγιναν σήμερα το πρωί οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την εθνική αντίσταση απέναντι στις δυνάμεις κατοχής, στο φασισμό και στο ναζισμό, με κρεσέντο την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Δοξολογία πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στη Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

«Τιμούμε σήμερα την εθνική αντίσταση κατά των στρατευμάτων κατοχής του ναζισμού, του φασισμού, τιμούμε τον Γοργοπόταμο, δίνοντας ένα σήμα, ότι θα αγωνιζομαστε πάντα για την ελευθερία και τη δημοκρατία», δήλωσε, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, και προσέθεσε: «Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να κάνουμε εφικτό το ευκταίο. Αυτό το δίδαγμα οφείλουμε να μην το ξεχάσουμε, αντίθετα, να το μετουσιώνουμε σε πράξεις ευθύνης και εθνικής υπερηφάνειας».

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Γιάννης Αμανατίδης και Σωκράτης Φάμελλος, ο αντιπεριφερειάρχης Πάρης Μπίλιας, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αβαρλάς, κ.ά.

Χαιρέτισαν, επίσης, εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων, αναφερόμενοι στο μήνυμα της επετείου και στην ανάγκη διατήρησης και «διεκδίκησης» της μνήμης απέναντι στη λήθη, ως δίδαγμα και ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Πιστοποιητικό εμβολιασμού σε μπρελόκ- Τι λένε οι δημιουργοί του (vid)