Επεισόδια στο ΑΠΘ – Κεραμέως: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τον νόμο»

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στα επεισόδιά στο ΑΠΘ αλλά και στο νέο νομοσχέδιο

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε χαρακτηριστικά για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τον νόμο», και πως σύμφωνα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, ψήφισε νόμο με τον οποίο η Αστυνομία έχει τη δυνατότητα να επεμβαίνει όπου υπάρχουν παράνομες ενέργειες στα Πανεπιστήμια.

Παράλληλα σημείωσε ότι τα επεισόδια στο ΑΠΘ είναι ένα μεμονωμένο περισταιτικό, ενώ πριν λίγα χρόνια αυτό ήταν ένα σύνηθες φαινόμενο.

Αναφορικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν την Πέμπτη στα Επαγγελματικά και την Παρασκευή στα Γενικά Λύκεια, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες, σημείωσε πως θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι βαθμολογίες και τα αποτελέσματα να βγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να μπει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων.

Σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία σημείωσε πως «ανοίγουν νέους ορίζοντες για τους φοιτητές».

Συγκεκριμένα έφερε ως παράδειγμα έναν φοιτητή της Νομικής θα μπορεί για ένα εξάμηνο να παρακολουθήσει μαθήματα πληροφορικής κι αυτό θα αποτυπώνεται στο πτυχία του. Και βέβαια αν θέλει να παρακολουθήσει και όλα τα μαθήματα της Πληροφορικής και να πάριε πτυχίο μπορεί αν το κάνει δίνοντας κατατακτήριες εξετάσεις.

Πρόσθεσε πως στο νέο νομοσχέδιο υπάρχουν και μια σειρά άλλων προβλέψεων όπως η συνεργασία ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, το εσωτερικό Erasmus κ.α, που αναβαθμίζουν τις δυνατότητες για κάθε φοιτητή.

Όσον αφορά τις φοιτητικές παρατάξεις, είπε ότι με το νέο νομοσχέδιο οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα συμβούλια και τα όργανα των Πανεπιστημίων, ενώ η εκλογή τους θα γίνεται με ψηφοφορία μέσω ενιαίου ψηφοδελτίου.

Δείτε επίσης: Μέλος ΠΚΣ στο politic.gr: «Τους χάλασε την σούπα η Πανσπουδαστική – Θα ήθελαν να λένε ότι οι φοιτητές στηρίζουν την κυβέρνηση» (vid)