Το ΥΠΕΞ της Ελλάδας εξέφρασε την ανησυχία του γι’ αυτήν την εξέλιξη
Το βλέμμα του στην παράνομη εισβολή μελών της εποικιστικής οργάνωσης Ateret Kohanim στο ξενοδοχείο Little Petra στην είσοδο του Χριστιανικού τομέα της παλαιάς πόλης των Ιεροσολύμων το οποίο ανήκει στο Πατριαρχείο έχει στρέψει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, παρακολουθούνται πολύ στενά οι εξελίξεις για τις οποίες υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα της παράνομης εισβολής μελών της εποικιστικής οργάνωσης Ateret Kohanim στο ξενοδοχείο Little Petra στην είσοδο του Χριστιανικού τομέα της παλαιάς πόλης των Ιεροσολύμων, ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ανησυχία μας για την εξέλιξη αυτή.
Επί του ζητήματος αυτού υπήρξε επικοινωνία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ισραηλινό ομόλογό του Yair Lapid, από τον οποίο ζήτησε όπως το θέμα διευθετηθεί το συντομότερο δυνατόν.
Δείτε επίσης: Ν. Κεραμέως: Δεν μπορεί να εγκαλούμαστε επειδή εφαρμόζουμε τον νόμο
- Μίτσιτς: Η αλλαγή ατζέντη και η πλησίαση στη Χάποελ Τελ Αβίβ
- ΚΚΕ για την 21η Απριλίου: Η χούντα εξυπηρέτησε τους μηχανισμούς του αστικού κράτους και των μυστικών υπηρεσιών
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Πάπας Φραγκίσκος και η κληρονομιά της αγάπης και της αλληλεγγύης
- Κυρ. Βελόπουλος: Ο πρωθυπουργός που οδήγησε στη φτωχοποίηση μιλάει για δημοκρατία
- «Πάπας Φραγκίσκος: Στεφάνη Τιμής από τον Λευκό Οίκο και τον Βλαντίμιρ Πούτιν»