Επικοινωνία ΠτΔ με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου

Για την προσήλωση της Ελλάδας στα Δυτικά Βαλκάνια στην ΕΕ επανέλαβε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην συνδιάσκεψη με τον Μίλο Τζουκάνοβιτς.

Η κυρία Σακελλαροπούλου επισήμανε ότι η χώρα μας στηρίζει με συνέπεια τις προσπάθειες του Μαυροβουνίου για την είσοδό του στην ευρωπαϊκή οικογένεια, και ευχαρίστησε τον κ. Τζουκάνοβιτς για τις θερμές ευχές του, με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόσφατη απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να θεσπίσει ετήσιο βραβείο για Μαυροβούνιους σπουδαστές στις Ελληνικές Στρατιωτικές Σχολές και Ακαδημίες, στο όνομα μιας μεγάλης μορφής του Αγώνα του 1821, του Vaso Brajevic, ο οποίος στην Ελλάδα είναι γνωστός ως Βάσος Μαυροβουνιώτης.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζουκάνοβιτς ευχαρίστησε για την εποικοδομητική στάση της Ελλάδας και υπογράμμισε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του αποτελεί μονόδρομο προς την σταθερότητα και την ανάπτυξη.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας τους, οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν, ακόμη, για την πορεία της πανδημίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα υπάρξει σύντομα επιστροφή στην κανονικότητα, και η κυρία Σακελλαροπούλου απηύθυνε πρόσκληση στον Μαυροβούνιο Πρόεδρο να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, την οποία και αποδέχτηκε ο κ. Τζουκάνοβιτς.

Δείτε επίσης: ΚΚΕ: «Αλληλεγγύη το μήνυμά μας»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ