Επίσκεψη εργασίας Κ. Φραγκογιάννη στη Βόρεια Μακεδονία

Για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων με έμβαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων αλλά και των οικονομικών σχέσεων στον τομέα της ενέργειας συζήτησε ο Κώστας Φραγκογιάννης με αξιωματούχους της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο κ. Φραγκογιάννης συναντήθηκε με τον νέο πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι (Dimitar Kovachevski), στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, μεταφέροντας τη στήριξη της Ελλάδας στις ενταξιακές προσπάθειες της γειτονικής χώρας και τονίζοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών από την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας.

Την αναγκαιότητα εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βόρεια Μακεδονία επανέλαβε ο υφυπουργός Εξωτερικών και στις συναντήσεις του με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας για ευρωπαϊκά θέματα Μπόγιαν Μάριτσιτς (Bojan Marichic) και την υφυπουργό Εξωτερικών Φατμίρε Ισάκι (Fatmire Isaki), εκφράζοντας παράλληλα την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προσφέρει κάθε είδους στήριξη στις ενταξιακές προσπάθειες της Βόρειας Μακεδονίας καθώς και τεχνογνωσία για την υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.

Στις συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης της γειτονικής χώρας- τον αναπληρωτή πρωθυπουργό για την Οικονομία και τις Επενδύσεις, Φατμίρ Μπιτίκι (Fatmir Bytyqi), τον υπουργό Οικονομικών, Φατμίρ Μπεσίμι (Fatmir Besimi) και τον υπουργό Οικονομίας, Κρέσνικ Μπεκτέσι (Kreshnik Bekteshi), αναπτύχθηκαν πτυχές της θετικής ατζέντας στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας καθώς και προοπτικές διεύρυνσης των οικονομικών και εμπορικών δεσμών των δύο χωρών. Κατά τη συνάντηση με την ηγεσία της τράπεζας Stopanska – του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας – συζητήθηκε ο ρόλος του τραπεζικού τομέα στην ανάπτυξη της χώρας.

Δείτε επίσης: Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Μπάιντεν το Σάββατο