Αναβρασμός στην γείτονα από τις διπλωματικές επαφές Μητσοτάκη στην Μόσχα
Την ενόχληση της Τουρκίας για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ρωσία και για για τις δηλώσεις στήριξης των θέσεων Ελλάδας και Κύπρου από τον Ρώσο Πρόεδρο, αποτυπώνει ο τουρκικός Τύπος.
Συγκεκριμένα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου μιλούν για προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να προσεγγίσει την Ρωσία μετά τις ΗΠΑ. Στο θέμα του Κυπριακού η Ρωσία στήριξε τις θέσεις Ελλάδας και Κύπρου, ενώ ο Ρώσος Πρόεδρος δεν μίλησε για δύο κράτη.
Στην Τουρκία επικρατεί πανικός μετά την είδηση ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται για F-35.
Πολιτικοί αναλυτές στην Τουρκία εκτιμούν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν η μεγαλύτερη καταστροφή εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας. Επισήμαναν ακόμα ότι δείχνει ότι η πολιτική επιμονή της Τουρκίας για τους S-400 ήταν τόσο καταστροφική για την Τουρκία, ειδικά αφού ήταν συμπαραγωγός χώρα και θα είχε πάρει 100 F-35.
Δείτε επίσης: Τόκιο: Θα αναγνωρίσει την ένωση προσώπων του ιδίου φύλου
- Η απειλή δασμών 245% από τον Τραμπ προς την Κίνα
- Ανακοίνωση ποινών: Μια αγωνιστική στον Αλμέιδα – Τρεις στους Μουκουντί, Μαρσιάλ, Πασχαλάκη και Κάρμο
- Ν. Ανδρουλάκης: Ακριβότερο από ποτέ το πασχαλινό τραπέζι φέτος
- Μ. Συρεγγέλα: Η χορήγηση visa express στους Τούρκους επισκέπτες ενισχύει νομικά την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου
- Μαρινάκης: Η Κωνσταντοπούλου επιδιώκει δικαιολογίες για την παραβίαση της δημοκρατικής βούλησης