(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Επιστολική ψήφος: Βίντεο του Υπουργείο Εσωτερικών για τις ευρωεκλογές

Η πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου είναι ανοιχτή από τις 19 Φεβρουαρίου και το Υπουργείο Εσωτερικών ανάρτησε βίντεο με περαιτέρω πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους.

Με ένα νέο βίντεο προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών εκ νέου την επιστολική ψήφο, καθώς η προθεσμία για τις αιτήσεις διαρκεί μέχρι τέλος του μήνα.

propoli

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Είσαι Έλληνας πολίτης που ζει στο εξωτερικό; Ο μόνος τρόπος για να ψηφίσεις από τον τόπο κατοικίας σου στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι η επιστολική ψήφος. Αλλά και αν ζεις στην Ελλάδα, έχεις την επιλογή να ψηφίσεις μέσω επιστολικής ψήφου αν το επιθυμείς.

Γράψου στο epistoliki.ypes.gov.gr μέχρι τις 29 Απριλίου! Τώρα έχεις και τη δύναμη και τον τρόπο!»

Ακολουθεί το βίντεο του Υπουργείου Εσωτερικών για την επιστολική ψήφο:

Ανοιχτή η πλατφόρμα συνεχίζονται οι αιτήσεις

Υπενθυμίζεται ότι ανοιχτή είναι από τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, η διαδικτυακή πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου, λίγες εβδομάδες μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου. εθνικά δημοψηφίσματα. Πρόκειται για ένα ουσιαστικό άνοιγμα προς τον απανταχού ελληνισμό με την κατάργηση όλων των πρακτικών εμποδίων στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών, όπου και αν βρίσκονται.

Η εφαρμογή της επιστολικής ψήφου αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, εντός ή εκτός επικρατείας. Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις προσεχείς ευρωεκλογές αποκλειστικά μέσω επιστολικής ψήφου.

Ακολουθούν, σύντομες Οδηγίες Χρήσης της πλατφόρμας

Δείτε επίσης: Βέροια: Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα – Αυτοκίνητο έπεσε σε στάση λεωφορείου

Loading