ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Επίθεση Γεννηματά στην κυβέρνηση για την απολιγνιτοποίηση

Τα πυρά της προς την κυβέρνηση για το ζήτημα της απολιγνιτοποίησης έστρεψε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, η οποία πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία.

Η κ. Γεννηματά ξεκίνησε την περιοδεία της από την Κοζάνη, όπου δήλωσε για την υπερσύγχρονη μονάδα Πτολεμαΐδα-5 της ΔΕΗ, η οποία σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης θα σταματήσει να λειτουργεί με λιγνίτη το 2028: «Εμείς δεν θα αφήσουμε ανενόχλητο τον κ. Μητσοτάκη να συνεχίσει τι συντηρητικές του πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων. Το ΚΙΝΑΛ είναι εδώ, ασπίδα για την δημοκρατία, τους πιο αδύναμους και τον ελληνικό λαό».

propoli

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε: «Είμαστε εδώ για να ενώσουμε την φωνή μας με τους πολίτες για να μην γίνει η περιφέρεια παράπλευρη απώλεια στις εξελίξεις και τις πολιτικές της κυβέρνησης». Πρόσθεσε, δε, ότι το ΚΙΝΑΛ διαθέτει ένα νέο σχέδιο για βιώσιμη λύση και μπορεί να εγγυηθεί ότι «η περιοχή δεν θα χάσει την ενεργειακή της ταυτότητα, θα την ενισχύσει, με όρθια την κοινωνία και ζωντανή την οικονομία».

«Πολύ μεγάλες οι ευθύνες του Τσίπρα»

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν άφησε ασχολίαστες και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις ηχογραφημένες συνομιλίες Παππά – Μιωνή, σημειώνοντας: «Οι αποκαλύψεις για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ, για το μαγαζί και τα παραμάγαζα, είναι σοκαριστικές και δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου». Χαρακτήρισε πολύ μεγάλες τις ευθύνες του κ. Τσίπρα, οι οποίες «καθιστούν το ΣΥΡΙΖΑ αδύναμο να αξιοποιήσει το θεσμικό του ρόλο ως αντιπολίτευση σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τόπο». Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «για αυτό το λόγο αφήνει τον Τσίπρα έξω από το κάδρο των πολιτικών ευθυνών».

Η κ. Γεννηματά είχε σύντομη συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων του εργοταξίου, ενώ στην συνέχεια πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όπου είχε σύντομη συνομιλία με τον πρύτανη Θεόδωρο Θεοδουλίδη.

Δείτε επίσης: Γκιουλέκας: Κράτος «Μπανανία» επί ΣΥΡΙΖΑ

Loading