Επίθεση Γερμανών-Γάλλων στην UEFA για το φωτισμό της Allianz Arena

Επίθεση στην UEFA από την Γαλλία και την Γερμανία, καθώς η UEFA αρνήθηκε το αίτημα της Γερμανίας για φωτισμό του Allianz Arena με τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

«Αγαπητή UEFA, είσαι χειρότερη από ό,τι νόμιζα. Ντροπή σου!» έγραψε ο γενικός γραμματέας του συγκυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), Λαρς Κλίνγκμπεϊλ.

propoli

«Στο Μόναχο με κανέναν τρόπο δεν θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας να εμποδιστεί να στείλει ένα σαφές μήνυμα στην Ουγγαρία και τον κόσμο σχετικά με τις διακρίσεις κατά των ομοφυλοφίλων», είπε στους δημοσιογράφους.

 Στη Γαλλία, ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κλεμέν Μπον, τόνισε ότι: «Λυπάμαι γι΄ αυτήν την απόφαση, νομίζω ότι θα ήταν ένα πολύ ισχυρό σύμβολο, είμαστε πέρα από ένα πολιτικό μήνυμα, είναι ένα μήνυμα βαθιών αξιών». 

 Ο Μπον, μιλώντας κατά την άφιξή στο Λουξεμβούργο, τόνισε την έντονη ανησυχία του για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Ουγγαρία.

 Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε την περασμένη Τρίτη στην Ουγγαρία, θα οδηγήσει, σύμφωνα με οργανώσεις, στην απαγόρευση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διαφημίσεων, βιβλίων ή σειρών στις οποίες αναφέρεται η ομοφυλοφιλία.

 Η UEFA, εξηγώντας την άρνησή της στο σχετικό αίτημα, εξήγησε ότι το EURO «είναι μια πολιτικά και θρησκευτικά ουδέτερη οργάνωση. Δεδομένου του πολιτικού πλαισίου αυτού του συγκεκριμένου αιτήματος, αφού πρόκειται για  ένα μήνυμα που στοχεύει σε μια απόφαση που έλαβε το εθνικό ουγγρικό κοινοβούλιο, η UEFA πρέπει να απορρίψει αυτό το αίτημα».

Δείτε επίσης: Μέρκελ σε UEFA: «Ενεργήστε υπεύθυνα για το Wembley»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading