«Επίθεση» Οικονόμου σε Ανδρουλάκη: «Αρνείται το ότι η κυβέρνηση επεδίωξε να τον ενημερώσει για την επισύνδεση»

Ηχηρή απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο Νίκο Ανδρουλάκη

Σφοδρή επίθεση προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Ανδρουλάκης για την τοποθέτηση του πρωθυπουργού σχετικά με τις παρακολουθήσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει πως από «την πρώτη στιγμή» που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τη «νόμιμη επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη», η κυβέρνηση «επεδίωξε να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κάτι που αυτός επίμονα αρνείται».

«Εκτός από την Εξεταστική και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που επίσης θα ασχοληθούν με το ζήτημα, ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί πάντοτε να απευθυνθεί και να λάβει απαντήσεις, με τον δέοντα θεσμικό τρόπο, από τις αρμόδιες αρχές. Επίμονα αρνείται και αυτή την επιλογή» προσθέτει, στη σχετική ανακοίνωσή του, ο Γιάννης Οικονόμου.

Έπειτα ο κ. Οικονόμου είπε ότι η επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη «πολιτικά είναι κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, η νομιμότητά της όμως δεν αμφισβητείται».

«Αν ο κ. Ανδρουλάκης και όλοι όσοι προσποιούνται ότι αμφιβάλουν για τη νομιμότητα θέλουν να βεβαιωθούν για αυτό, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στο νόμο 2225/1994. Εκεί θα βρουν όλα τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας που δεν εξαιρούν κανέναν υποκείμενο από το πεδίο εφαρμογής. Θα βρουν επίσης τις υπογραφές όλων όσων τον εισηγήθηκαν», συμπληρώνει.

Ο κ. Οικονόμου δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το Predator αλλά και για «άλλα κακόβουλα λογισμικά μέσω των οποίων έχει γίνει παρακολούθηση ή απόπειρα παρακολούθησης δεκάδων πολιτικών και δημόσιων προσώπων στην Ευρώπη», λέγοντας πως «έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν τα έχει προμηθευτεί και καμιά αρχή ασφαλείας στην Ελλάδα δεν τα χρησιμοποιεί. Πρόκειται για ακόμη μία αξιοπρόσεκτη επιμονή του κ. Ανδρουλάκη η άρνηση και αυτής της πραγματικότητας».

Δεκτό το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να ανοίξει η Βουλή

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την κυβέρνηση για το αίτημα του κ. Τσίπρα για τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής

«Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει με σοβαρότητα ό,τι απαιτείται σε θεσμικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη διερεύνηση της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την κυβέρνηση για το αίτημα του κ. Τσίπρα για τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερησίας διάταξης για το θέμα αυτό στην Ολομέλεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Και επισημαίνει: «η κυβέρνηση συμφωνεί στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου και τον ορισμό της συζήτησης αυτής εντός εκείνης της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου».

Δείτε επίσης: Γ. Παπανδρέου: Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από ζητήματα εθνικής ασφαλείας