ΕΠΟ: Ανακοίνωση-απάντηση για τη Βόρεια Μακεδονία στο EURO: “Αυθαίρετος αυτοπροσδιορισμός εκτός πραγματικότητας” – Eστάλη επιστολή στην UEFA

Ανακοίνωση-απάντηση εξέδωσε η ΕΠΟ, αναφορικά με την πρόκληση από τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, Μουάμεντ Σεϊντίνι, για τη φανέλα με το έμβλημα “FFM” της εθνικής της γειτονικής χώρας στο Euro 2020 που ξεκινά σήμερα.

«Είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να ανακύπτουν εκ του μη όντος ζητήματα» τονίζει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της και ενημερώνει πως απέστειλε ήδη και σχετική επιστολή προς την UEFA.

Στη φανέλα της Eθνικής της Βόρειας Μακεδονίας στο Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα εμφανίζεται το έμβλημα FFM, ήτοι “Football Federation of Macedonia”.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΕΠΟ επισημαίνει :

«Σας ενημερώνουμε ότι με αφορμή ανάρτηση του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας Μουάμεντ Σεϊντίνι σε προσωπικό του λογαριασμό στα social media, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επισημαίνει τα εξής:

Είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να ανακύπτουν εκ του μη όντος ζητήματα που έχουν διευθετηθεί από διεθνείς συμβάσεις, με ευκαιρία την έναρξη του EURO 2020 και τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στη διοργάνωση.

Η ΔΟΕ και όλες οι διεθνείς αθλητικές συνομοσπονδίες, μηδέ των ποδοσφαιρικών εξαιρουμένων, έχουν αναγνωρίσει ως μέλος τους την Βόρεια Μακεδονία και οποιοσδήποτε άλλος αυθαίρετος αυτοπροσδιορισμός της είναι εκτός των παγκοσμίως ισχυόντων κανονιστικών πλαισίων και κατ’ επέκταση εκτός πραγματικότητας.

Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΠΟ απέστειλε και σχετική επιστολή προς την UEFA».

Δείτε επίσης: Αυγενάκης: Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής του Ιράν

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ