Έρχεται η επιχείρηση «θερμοστάτης»: Χαμηλώστε τα κλιματιστικά και θα επιβραβευτείτε 

Σήμερα θα ανακοινωθεί το σχέδιο που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση

Ένα νέο σχέδιο το οποίο θα μειώσει την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος και θα περιλαμβάνει μπόνους για την επιχείρηση «θερμοστάτης» στο δημόσιο τομέα έχει φέρει εις πέρας το υπουργείο Οικονομικών ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί επιδότηση και σε νοικοκυριά που κάνουν το ίδιο.

Στην ουσία, σύμφωνα με την Καθημερινή, θα γίνεται έλεγχος των λογαριασμών ρεύματος και από εκεί θα διαπιστώνεται αν υπάρχει μείωση της κατανάλωσης σε νοικοκυριά αλλά και Δημόσιο.

Αυτό που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση είναι να αυξήσει τα κονδύλια για τους φορείς του Δημοσίου ενώ όσον αφορά τα νοικοκυριά θα δίνεται αυξημένη επιδότηση στους λογαριασμούς του ρεύματος σε περίπτωση που φανεί ότι έχουν μειώσει την κατανάλωση ενέργειας.

Στο σχέδιο, μάλιστα, αναμένεται να περιλαμβάνεται και ειδική αναφορά για περιορισμό στις καταναλώσεις οδικού φωτισμού με τους υπολογισμούς του ΥΠΟΙΚ να κάνουν λόγο για μια εξοικονόμηση της τάξης των 18-20 εκατομμυρίων ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας αλλά και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Συκλακάκης αναμένεται να ανακοινώσουν το σχέδιο.

Δείτε επίσης: Άδ. Γεωργιάδης: «Η NOVARTIS επί ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε κέρδη, ενώ επί Γεωργιάδη είχε ζημίες»