Εσωκομματικές ΚΙΝΑΛ: Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν (pics)

Τι σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚΑΠ

Η ΕΔΕΚΑΠ, αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος Αλλαγής, (ΕΔΕΚΑΠ), σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση,  ποιοί μπορούν να ψηφίσουν στην εκλογική διαδιασία για ανάδειξη Προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής στις 05/12 και στις 12/12 (εφόσον αυτό χρειαστεί).

Σημειώνεται πως γίνεται  όλο και πιο έντονη συζήτηση για ενδεχόμενη συμμετοχή μελών και άλλων κομμάτων στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Στην ανακοίνωση καθίσταται σαφές ότι στην εκκλογική διαδικασία μπορούν να συμμετέχουν τα μέλη και οι φίλοι του κινήματος ενώ αναγράφονται και τα άρθρα 4 και 5 του καταστατικού.

«Μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές και τις επιδιώξεις του, εφόσον δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του φορέα. Τα μέλη του φορέα μπορούν να διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα μέλους σε ένα από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής.

Ως μέλη του Κινήματος Αλλαγής ορίζονται όσοι συμφωνούν με τις αρχές, τις επιδιώξεις, την οργάνωση και τη λειτουργία του, αποδέχονται το πρόγραμμά του και το παρόν καταστατικό και επιθυμούν να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του, στην προώθηση των θέσεών του και στην προβολή της δράσης του».

Τι κάνουν όσοι δεν είναι μέλη και θέλουν να ψηφίσουν

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι για να συμμετάσχει κάποιος που δεν είναι μέλος του ΚΙΝΑΛ στην εκκλογική διαδικασία θα πρέπει να υπογράψει αίτηση και να βεβαιώνει με αυτή ότι δεν αποτελεί μέλος κάποιου άλλου κόμματος, ότι αποδέχεται και αναλαμβάνει πλήρως τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την αντίστοιχη ιδιότητα με βάση τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού και ακόμα συναινεί και εξουσιοδοτεί το Κίνημα Αλλαγής για τη χρήση των στοιχείων του καταλόγου ψηφισάντων με βάση το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. 

 

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι ψηφοφόροι

Μέλη εφορευτικών επιτροπών, ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων θα πρέι να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test τελευταίου 48ώρου καθώς θα παραμένουν εντός του εκλογικού κέντρου ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους του κλειστούς χώρους. 

Οι υποψήφιοι
Λοβέρδος:Θα μηνύσω Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας
Χρηστίδης: Ακατάλληλος χρόνος για το πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ομιλία του υποψηφίου για την προεδρία του Κινάηματος Αλλαγής Γιώργου Παπανδρέου στο Ηράκλειο Κρήτης, Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021. (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)
Νίκος Ανδρουλάκης: Θα συνεχίσω την παρακαταθήκη της Φώφης και για την ενότητα και για την πολιτική αυτονομία
Γερουλάνος: «Είναι λίγο αστείο που έγινε τόσο θέμα το ντιμπέιτ» (vids)
Συνταγματική πρόβλεψη για δημοψηφίσματα από λαϊκή πρωτοβουλία, ζητεί ο Χ. Καστανίδης

Δείτε επίσης: Πλεύρης: Ότι μέτρο πάρουμε από εδώ και πέρα θα είναι μόνο για ανεμβολίαστους