Εθνικές εκλογές: Η δυτική Θεσσαλονίκη απαιτεί υποψήφιους από όλα τα κόμματα

Είναι επιτακτική ανάγκη, ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της Β. Ελλάδας και ο δέκατος σε όλη την επικράτεια, να έχει όσο το δυνατόν πιο ισχυρή εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο, και για αυτό τον λόγο όλα τα κόμματα οφείλουν να έχουν υποψήφιους από τον συγκεκριμένο δήμο.

Η αλήθεια είναι πως η μεσαία τάξη θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των επόμενων βουλευτικών εκλογών και είναι αυτή που θα πρέπει στις εκλογές να στηρίξει τα «δικά της» τα παιδιά. Από τη στιγμή που τα κόμματα θα προτείνουν υποψήφιους από τη δυτική Θεσσαλονίκη, θα πρέπει οι ψηφοφόροι να εμπιστευτούν αυτά τα άτομα που γνωρίζουν και βιώνουν και οι ίδιοι τις παθογένειες της περιοχής.

Με γνώμονα αυτό λοιπόν, κρίνεται αρχικά απαραίτητο όλα τα κόμματα «να δώσουν τα χέρια» με ανθρώπους της περιοχής οι οποίοι εκπροσωπούν τη λαϊκή βάση της «παραγκωνισμένης» δυτικής πλευράς της πόλης.

Είναι γνωστό ότι η δυτική Θεσσαλονίκη κουβαλά πολλές πληγές του παρελθόντος, ενώ οι κάτοικοί της πολύ συχνά αναφέρουν ότι τα περισσότερα έργα δεν ολοκληρώνονται και παραμένουν απλώς σχέδια και ανακοινώσεις.

Θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο ότι στις επόμενες εκλογές όλα τα κόμματα θα συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτιά τους ανθρώπους της δυτικής Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ζουν και γνωρίζουν καλά τα προβλήματα των περιοχών της.

Στις δυτικές συνοικίες, χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να «χτίσουν» το μέλλον τους, ωστόσο με την εκκωφαντική απουσία της κεντρικής κυβέρνησης και με τους δήμους να μη διεκδικούν τα απαραίτητα, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Οι ολοένα και περισσότερες απαιτήσεις ενός δήμου όπως είναι ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, δημιουργούν μεγαλύτερη υποχρέωση στους δημότες του να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Δείτε επίσης: Μήπως πρέπει να υπάρχει πρόταση μομφής και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;