Ετοιμάζει «λίφτινγκ» και στην ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου

Η φυγή προς τα εμπρός που επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιλαμβάνει «λίφτινγκ» και στο Μέγαρο Μαξίμου. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λένε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επιδέχεται διορθώσεις και μικρές παρεμβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό λέγεται πως πολύ σύντομα στο «στρατηγείο» της κυβέρνησης θα προστεθούν δυο δημοσιογράφοι οι οποίοι θα προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, για να τονώσουν τα θέματα προβολής.

Η ένταξή τους στην «ομάδα Μητσοτάκη» αποτελεί μέρος των ανακατατάξεων που θα δρομολογηθούν στην ιεραρχία και στο ανθρώπινο δυναμικό που στεγάζεται στο Μέγαρο Μαξίμου, εκεί που ο Θόδωρος Λιβάνιος και ο Χρήστος Ταραντίλης προστίθενται στους Γιώργο Γεραπετρίτη, Άκη Σκέρτσο και Γρηγόρη Δημητριάδη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Λιβάνιος θα υπερκεράσει στην «πυραμίδα» τον Άκη Σκέρτσο, στο διμέτωπο αγώνα που θα δώσει η κυβέρνηση για την προώθηση των μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών και στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Με ορίζοντα τετραετίας, αλλά…

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκέλος, συνεργάτες του πρωθυπουργού διατρανώνουν διαρκώς την άποψη ότι ο ορίζοντας της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της τετραετίας. Ωστόσο σημαντικό ρόλο στα μελλούμενα θα διαδραματίσει η δυναμική των εξελίξεων μετά το τέλος της πανδημίας. Στην προκειμένη περίπτωση, δεδομένου ότι το πάθημα πρέπει να γίνεται μάθημα, στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σίγουρο πως στριφογυρίζει η παραδοχή του πατέρα του, Κωνσταντίνου, ότι μετάνιωσε που δεν προκήρυξε εθνικές εκλογές το 1992 και οδηγήθηκε σε κάλπες την επόμενη χρονιά.

Θωρακίζει το κεντρώο προφίλ του

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός επενδύει στη «θωράκιση» του κεντρώου προφίλ του, καθώς και στην στοχευμένη προσπάθεια να δώσει «εύρος» στη ΝΔ, με τη διεισδυτικότητά του να φτάνει έως τις παρυφές της κεντροαριστεράς. Και όλα αυτά δίχως να τον απασχολούν οι εσωκομματικές ισορροπίες, όπως έχει αποδείξει πολλές φορές στην πενταετή παρουσία του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνωρίζει ότι ο κυρίαρχος του κέντρου είναι αυτός που κερδίζει τις εκλογικές μάχες.  

Παράλληλα, συνεχίζεται και το «μασάζ» στην κοινωνία, με τον στόχο που έχει τεθεί από το Μέγαρο Μαξίμου να είναι να αποφευχθεί ο θυμός κάτω από τις μάσκες των πολιτών, ούτως ώστε η πανδημία να μην επηρεάσει τις πολιτικές ισορροπίες και τους συσχετισμούς. Κινούμενη βάσει αυτού του πλάνου, η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει τη εμπιστοσύνη που ανέκτησε η εθνική μας οικονομία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, η οποία ενεργοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη. 

YouTube
YouTube