Έτοιμη να απλώσει δίχτυ ασφαλείας που θα καλύπτει μεγάλο μέρος των νοικοκυριών είναι η κυβέρνηση προκειμένου να απορροφήσει το κύμα αυξήσεων στις τιμές.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το… στίγμα της κυβέρνησης τονίζοντας ότι θα δοθεί η δυνατότητα σε εκείνους που θα δουν υπέρμετρα αυξημένους λογαριασμούς να τους εξοφλήσουν σε δόσεις.
Ο Μητσοτάκης τόνισε ότι: «τα μέτρα τα οποία προτείνει η Επιτροπή κινούνται ακριβώς στην κατεύθυνση των ήδη νομοθετημένων πρωτοβουλιών της ελληνικής κυβέρνησης», ενώ επίσης μίλησε και για την στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών.
«Κρατώ από τις παρατηρήσεις της Επιτροπής κάτι το οποίο το θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό και θα το υιοθετήσουμε και εμείς: Τη δυνατότητα να μπορέσουν οι συμπολίτες μας, οι οποίοι θα δουν ενδεχομένως μία απότομη αύξηση στο κόστος θέρμανσης, να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, μέσω ενός συστήματος ρυθμίσεων, έτσι ώστε να μην είναι πολύ μεγάλη η οικονομική επιβάρυνση κατά τη διάρκεια του χειμώνα» τόνισε ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων.
Δείτε επίσης: ΥΠΕΝ: Όφελος 4,5 δισ. ευρώ από τις νησιωτικές διασυνδέσεις
- Τουρκία: Καταβαραθρώνεται η λίρα μετά τη σύλληψη του Ιμάμογλου – Παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας
- Ρέιντζερς: Εκφράζουν ντροπή για το ρατσιστικό πανό στο Ibrox
- Οι τιμές των τροφίμων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 38,97% τα τελευταία 15 χρόνια
- Τι είναι η εαρινή ισημερία και πώς αποτυπώνεται από το Διάστημα
- Mastercard ReStart: Μία καινοτόμος πρωτοβουλία για κοινωνική και επαγγελματική ένταξη στον τομέα της εστίασης
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr