Ευ. Αντώναρος: Πρόεδρος διαμάντι ο Πρ. Παυλόπουλος

«Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ένας πρόεδρος διαμάντι», υποστήριξε ο πρώην βουλευτής και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, μιλώντας στον Flash 99.4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

«Πρέπει να επιτευχθεί η επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου. Απέδειξε ότι είναι το σωστό πρόσωπο, στη σωστή θέση, στην κορυφή της ελληνικής Πολιτείας σε δύσκολες στιγμές. Κατάφερε αυτό το αξίωμα να το επαναφέρει στο προσκήνιο, διατρανώνοντας και εκφράζοντας το αίσθημα του ελληνικού λαού και παρεμβαίνοντας όπου και όταν χρειάζεται. Όταν έχουμε έναν ΠτΔ που είναι διαμάντι και ζητάμε άλλα πρόσωπα… Αυτά είναι αστεία πράγματα! Ο πρόεδρος πρέπει να έχει εμπειρία, να έχει γεύση πολιτική», ανέφερε σχετικά ο κ. Αντώναρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξάλλου, δεν θα ανοίξει κανένας κύκλος εσωστρέφειας στο κυβερνών κόμμα, αν τελικά προταθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος, «τον οποίο είχαν ψηφίσει όλοι οι βουλευτές της ΝΔ, αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι δημοσιογράφοι… απέπεμψαν τον Διαματάρη»

Αναφερόμενος στην παραίτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη, ο Ευάγγελος Αντώναρος σχολίασε:

«Σε ένα μεγάλο κυβερνητικό σχήμα υπάρχουν 51 άνθρωποι, που άλλοι αποδίδουν στον κυβερνητικό τομέα που τους έχει ανατεθεί και άλλοι που δεν αποδίδουν. Υπάρχουν και δημοσιογράφοι που αναζητούν και βρίσκουν θέματα από το παρελθόν. Λόγου χάρη, οι δημοσιογράφοι ήταν αυτοί που οδήγησαν στην αποπομπή –ή παραίτηση, όπως θέλετε πείτε την- του κ. Διαματάρη».

«Υποτιμούν την ανυπομονησία του κόσμου»

Κληθείς να σχολιάσει την έως τώρα πορεία της κυβέρνησης Μητσοτάκης, ο κ. Αντώναρος σημείωσε:

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση είχε και έχει πολλά ακόμη ατού στα χέρια της. Με το νέο έτος και την εφαρμογή του προϋπολογισμού θα φανεί πόσα από αυτά που υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εφαρμοστούν και θα επηρεάσουν την τσέπη των φορολογουμένων. Μετά από μία μεγάλη περίοδο κρίσης και περικοπών, η κοινωνία είναι ανυπόμονη και έχει μεγάλες προσδοκίες. Όλοι θα κριθούν τους επόμενους 6-7 μήνες. Υπάρχει ακόμη μία πολύ μεγάλη περίοδος χάριτος όσον αφορά τα οικονομικά και κοινωνικά θέματα. Πιστεύω ότι υποτιμούν την ανυπομονησία που έχει ο κόσμος και ειδικά όσοι έχουν χαμηλό εισόδημα. Αυτοί είναι η μάζα που περιμένει να δει μια άσπρη μέρα».

Παράλληλα, τόνισε ότι ο ίδιος υπηρετεί την κεντροδεξιά, παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται κατά καιρούς.

«Έγραφαν για εμένα κάποιοι, ότι επρόκειτο να υπουργοποιηθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είδατε να γίνεται κάτι τέτοιο; Εγώ υπηρετώ την κεντροδεξιά. Με είχε καλέσει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, να αναλάβω καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου. Είμαι μέλος της ΝΔ από το 1974. Η διαγραφή μου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν διαγράφει την πορεία μου», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Χρειάζεται η εμπειρία της Ντόρας Μπακογιάννη»

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο Ευάγγελος Αντώναρος υποστήριξε ότι είναι πολύ σημαντική η επιστράτευση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία διαθέτει την απαιτούμενη γνώση και εμπειρία για τη διαχείριση του ζητήματος.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκάθαρη λαϊκή εντολή. Επίσης, η χώρα βρίσκεται σε μία θέση που χρειάζεται εθνική ενότητα και σύμπνοια εν μέσω τουρκικών προκλήσεων. Θεωρώ ότι το κυβερνητικό σχήμα χρειάζεται ενίσχυση με την Ντόρα Μπακογιάννη, δηλαδή το πρόσωπο που έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία στην εξωτερική πολιτική, που έχει διατελέσει ΥΠΕΞ και έχει ασχοληθεί σε όλη της ζωή με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και είναι σε θέση να συντονίσει πιο αποτελεσματικά τους τομείς Εξωτερικών και Άμυνας. Αυτό δεν είναι υποτιμητικό για τους δύο υπουργούς, Νίκο Δένδια και Νίκο Παναγιωτόπουλο. Αλλά ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος έχουν την εμπειρία της κυρίας Μπακογιάννη, που θα μπορούσε να προσφέρει ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης», ανέφερε σχετικά.

«Καθυστερημένα αντανακλαστικά στα ελληνοτουρκικά»

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Αντώναρος αναφέρθηκε στη σταθερή στρατηγική και διπλωματία της γειτονικής χώρας, ενώ έκανε λόγο και για αργά αντανακλαστικά της ελληνικής διπλωματίας.

«Η Τουρκία δεν τα κάνει αυτά επειδή ο Ερντογάν ξυπνά ένα πρωί και λέει θα διεκδικήσω κάτι από την Ελλάδα και την Κύπρο. Υπάρχει ένας σταθερός σχεδιασμός της εξωτερικής πολιτικής εδώ και χρόνια. Έλεγαν για χρόνια ότι θα εισβάλλουν στην Κύπρο. Κάποια στιγμή βρήκαν ευκαιρία και το έκαναν. Είπαν προσφάτως ότι θα μπουν στη Συρία. Το έκαναν και λειτουργούν παρά τις αντιδράσεις Γάλλων, Αμερικανών κ.α. Έστειλαν ερευνητικό σκάφος εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Το αν έκαναν έρευνες ή όχι, είναι δευτερεύον. Σημασία έχει ότι είναι παρόντες στην περιοχή. Όταν λέει η Τουρκία ‘θα στείλω ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης, το οποίο θα αγοράσω’, εμένα με προβληματίζει, γιατί η γειτονική χώρα λέει συνήθως αυτό που σκοπεύει να κάνει. Εμείς πρέπει να μιλάμε συνεχώς με την Τουρκία, όπως και με όλες τις χώρες γύρω μας», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Έχω την εντύπωση ότι έχουμε καθυστερημένα αντανακλαστικά. Την υπόθεση με τη Λιβύη τη γνώριζαν εδώ και καιρό. Το αν έδινε διαβεβαιώσεις ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης δεν λέει κάτι. Αυτές οι αστοχίες πρέπει να σταματήσουν. Όσο και αν είναι ενοχλητικό ότι μιλάμε στους Ευρωπαίους για τους Τούρκους –γιατί πολλοί εξ αυτών κάνουν δουλειές στη μεγάλη τουρκική αγορά- πρέπει να το κάνουμε. Πρέπει να είμαστε πανταχού παρόντες, παρά τα συμφέροντα που παίζονται εκεί. Η ελληνική διπλωματία πρέπει να προλαμβάνει».

Οι δηλώσεις Καραμανλή

Ο Ευάγγελος Αντώναρος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την πρόσφατη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, ότι «μπορεί να χρειαστούν επώδυνες αποφάσεις».

«Ο Κώστας Καραμανλής δεν λέει ποτέ κάτι αν δεν έχει μελετήσει το θέμα καλά και πάντα επιλέγει κάθε λέξη του με προσοχή. Είναι ένας εκπληκτικός συλλέκτης πληροφοριών και εντυπωσιακά προσεκτικός αναλυτής των εξελίξεων», επεσήμανε αρχικά και πρόσθεσε:

«Όλοι αυτοί που τον άκουσαν, θα πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη όσα είπε και ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Η στάση της Τουρκίας περνάει σε μία άλλη φάση. Αυτό που λέει ο Κώστας Καραμανλής είναι να είμαστε προσεκτικοί, να σφυρηλατούμε την εθνική μας ενότητα και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την κάθε πρόκληση».

Αναλυτικά όσα είπε στον Flash 99.4 ο Ευάγγελος Αντώναρος: