Εύα Καϊλή: Επιστρέφει στο Ευρωκοινοβούλιο και στα καθήκοντά της – Κακές οι σχέσεις με Ανδρουλάκη

Την επόμενη εβδομάδα η Εύα Καϊλή θα βρεθεί στην Ευρωβουλή και θα αρχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της – Ποιοι ήταν οι περιοριστικοί όροι για να βγάλει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι


Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα πάει την επόμενη εβδομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο και θα αρχίσει να ασκεί τα καθήκοντα της, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος της Εύας Καϊλή.

Υπενθυμίζεται ότι από την Πέμπτη η κ. Εύα Καϊλή μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερη στο Βέλγιο, καθώς δεν ισχύει πλέον ο κατ’ οίκον περιορισμός που της είχε επιβληθεί, ενώ της αφαιρέθηκε και το ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης.

Ο κ. Δημητρακόπουλος ενημέρωσε ότι θα καταθέσει αίτημα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για να ερευνηθεί εάν υπήρξε παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας από την πλευρά των ανακριτικών αρχών. 

Αν κρίνει το ευρωκοινοβούλιο ότι παραβιάστηκε η ασυλία της ευρωβουλευτού, τότε όλες οι πράξεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής ακυρώνονται.

«Θα αργήσει πολύ το δικαστήριο ενώ μπορεί να λήξει η διαδικασία χωρίς να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο – αν τελικά τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν δεν είναι αρκετά για δίκη» πρόσθεσε.

«Κακές οι σχέσεις Ανδρουλάκη-Καϊλή σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο»

Ο κ. Δημητρακόπουλος επανέλαβε ότι δεν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα της εντολέας του στα χρήματα, και ότι η Ευα Καιλή θα αθωωθεί. Τέλος, ο κος Δημητρακόπουλος επανέλαβε ότι οι σχέσεις της Καϊλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη ήταν πάντοτε πολύ άσχημες, τόσο σε προσωπικό όσο και πολιτικό επίπεδο.

Οι περιοριστικοί όροι για να βγει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι

Σύμφωνα με τη διαταγή της 25ης Μαΐου του δικαστή Μισέλ Κλεζ , που περιήλθε σε γνώση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι όροι για την απελευθέρωση της Εύας Καϊλή –η οποία κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος– είναι οι εξής:

-να επιστραφεί ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την ηλεκτρονική επιτήρηση
-να διαμένει στην κατοικία της και να μην τροποποιεί την κατοικία χωρίς προηγουμένως να ειδοποιήσει τον ανακριτή
-να μην εγκαταλείψει την εθνική επικράτεια του Βελγίου χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του ανακριτή
-να μην έρθει σε επαφή με κανένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στον φάκελο υπό έρευνα, μεταξύ άλλων μέσω του Τύπου
-να απαντά σε όλες τις κλήσεις των αστυνομικών ή δικαστικών αρχών, συμπεριλαμβανομένων των κλήσεων που αποστέλλονται από εμπειρογνώμονες που έχουν ορίσει
-να είναι στη διάθεση για παρακολούθηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας.

Δείτε επίσης: Εύα Καϊλή: Οι προϋποθέσεις για την απελευθέρωσή της και την άρση της ηλεκτρονικής επιτήρησης

Loading