Εύα Καϊλή: «Στη φυλακή σκέφτηκα να βάλω τέλος στη ζωή μου»

Εύα Καϊλή: «Στη φυλακή σκέφτηκα να βάλω τέλος στη ζωή μου»

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους είναι τα τελευταία 24ωρα η Εύα Καϊλή, που μετά την απόφαση της βελγικής Δικαιοσύνης παραμένει στο σπίτι της στις Βρυξέλλες με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής περνά την ημέρα της στο σπίτι με την κόρη της και έδωσε την πρώτη της συνέντευξη μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Qatargate. Η πολιτικός από τη Θεσσαλονίκη μίλησε στο «Βήμα της Κυριακής», όπου παραδέχθηκε ότι πέρασε από το μυαλό της να αυτοκτονήσει.

«Είναι αλήθεια, μπορώ να το πω. Πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω μόνη μου το μαρτύριο της συκοφαντικής μοναξιάς. Δείλιασα, δεν το έκανα, η σκέψη της κορούλας μου δεν με άφηνε, με στήριζε, μου έδωσε νόημα να σηκωθώ να πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα. Να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα. Δεν θα υποκύψω, αν αποτύχω να αφήσω τη βελγική δικαιοσύνη ότι είμαι αθώα, δεν θα επιστρέψω ποτέ στην πατρίδα μου, θα ντρέπομαι να κοιτάξω στα μάτια τους ανθρώπους που έχω συμπορευθεί από μαθήτρια του Λυκείου μαζί τους», ανέφερε η Εύα Καϊλή.

Από τη μεριά του, ο δικηγόρος της Εύα Καϊλή, Σβεν Μαρί, φιλοξενήθηκε στο OPEN, όπου ανέλυσε τα όσα θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα, μετά την αποφυλάκιση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή:

Μιλήσατε με την Εύα Καϊλή μετά την αποφυλάκισή της με το ηλεκτρονικό βραχιολάκι;

«Είχα τη χαρά να ακούσω την κ. Καϊλή αυτό το Σαββατοκύριακο, όταν ήταν σπίτι. Μόλις έλαβε έναν νέο αριθμό τηλεφώνου και είχαμε μια σύντομη συνομιλία για να δω πώς πήγαιναν τα πράγματα. Την πήρα τηλέφωνο το Σάββατο. Χάρηκα που κατάλαβα ότι ήταν ευτυχισμένη σε κάθε περίπτωση που βρήκε το παιδί της».

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι;

«Η κυρία Καϊλή δεν μπορεί προς το παρόν να βγει από το σπίτι της. Πρόκειται για 24ωρη κράτηση στο σπίτι. Δεν είναι σαν την ηλεκτρονική επιτήρηση, ως μέρος της εκτέλεσης της ποινής, όταν είσαι ήδη καταδικασμένος γιατί υπάρχουν άλλοι κανόνες αλλά εδώ είναι ο κατ’ οίκον περιορισμός».

Πώς μπορεί να διαχειριστεί τις καθημερινές της ανάγκες;

«Είναι ένας μπαμπάς που είναι εκεί, έχει μέλη της οικογένειας που είναι εκεί, υπάρχει κάποιος που τη βοηθά. Και όπως λες κι εσύ για κάποιον που είναι μόνος είναι προφανώς εξαιρετικά δύσκολο γιατί πρέπει να κάνεις ψώνια, πρέπει να βγεις με το παιδί. Όλα αυτά μπορεί να τα διαχειριστεί και αυτό είναι καλό».

Μπορεί να δει το σύντροφό της αν το επιθυμεί;

«Δεν υπάρχει απαγόρευση, αλλά μου φαίνεται δύσκολο να βλέπονται αφού είναι κι αυτός υπό ηλεκτρονική επιτήρηση οπότε δεν μπορεί να φύγει από το σπίτι του. Μπορούν να έχουν επαφή τηλεφωνικά, αλλά όχι να βλέπουν ο ένας τον άλλο με φυσική παρουσία».

Τα επόμενα βήματα που θα κάνετε;

«Η έρευνα θα συνεχιστεί. Εντός 2 μηνών η κυρία Καϊλή θα πρέπει να επιστρέψει στην αίθουσα του Προδικαστικού Συμβουλίου για να δει εάν το ηλεκτρονικό βραχιόλι θα διατηρηθεί για άλλους δύο μήνες ή όχι. Στην αίθουσα του Συμβουλίου μπορούμε επίσης να ζητήσουμε να αφαιρεθεί το βραχιόλι και να ζητήσουμε την υπό όρους αποδέσμευση. Αυτή είναι μια πρωτοβουλία που θέλω να αναλάβω μέσα σε ένα μήνα».

Δείτε επίσης: Πακιστάν: Μεγάλη κατολίσθηση και φόβοι για δεκάδες παγιδευμένους

Loading

Play