Εύοσμος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Σωματείο Εργαζομένων για τη χθεσινή φωτιά – Εργαζόμενος στο νοσοκομείο (video)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Ευόσμου το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου για την χθεσινή φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ

propoli

Χθες το μεσημέρι, περίπου στις 13:00 μ.μ. ξέσπασε φωτιά στη χωματερή πίσω από τα κοιμητήρια του Ευόσμου. Εργαζόμενοι του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου έσπευσαν με οχήματα στο σημείο, για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Ένας από αυτούς τραυματίστηκε σοβαρά στα πνευμόνια, εισπνέοντας μεγάλες ποσότητες καπνού. Ο εργαζόμενος του δήμου μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας όπου και παρέμεινε για τουλάχιστον 2 ωρες, λόγω της υψηλής πίεσης που ανέβασε στη συνέχεια.

Ο εργαζόμενος που μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς έσπευσε για βοήθεια ένας πυρόσβέστης που μοίρασε νέρο στους εργαζόμενους.

Ο πυροσβέστης που βοήθησε δίνοντας νερά

Την τελευταία δεκαετία έχουν σημειωθεί περισσότερα από 60 θάνασιμα εργασιακά περιστατικά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν παρέχονται τα κατάλληλα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) από τον δήμο Κορδελιού-Ευοσμού.

Επιπλέον, το 2010 πραγματοποιήθηκε αναστολή των προκηρύξεων.

Το 2017 με τον νόμο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μοναδική χρονιά που δόθηκε στους εργαζομένους αναδρομικά το ποσό που έπαιρνε ο δήμος για τα ΜΑΠ σε χρήματα.

Σήμερα, κατηγορήθηκε ο δήμαρχος για τα χθεσινά γεγονότα, ο οποίος αρνείται να συνεργαστεί με τους εργαζομένους τα τελευταια 2 χρόνια. Οι εργαζόμενοι απαίτουν από την διεύθυνση του δημάρχου έγγραφη εντολή πως “ οι ίδιοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα γεγονότα που συνέβησαν“.

Δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, τονίζοντας: «Βγαίνουμε καθημερινά για εργασία θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική μας ακεραιότητα και την ίδια μας την ζωή»

«Εδώ και δύο χρόνια πιέζουμε την διοίκηση του κ. Μανδαλιανού να γίνει μία συνάντηση προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να δοθεί μία οριστική λύση» συνέχισε.

«Δεν χρειάζεται συνάντηση, τα μέτρα τα καθορίζει η ΚΥΑ» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε στις 7 Ιουλίου, ενώ για το περιστατικό της φωτιάς είπε στους εργαζομένους «θα πάτε σε αναγκαστική άδεια».

Οι δηλώσεις του Προέδρου:

Ο Δήμαρχος βρέθηκε αντιμέτωπος με τους εργαζομένους στη σημερινή διαμαρτυρία, όπου σημειώθηκε ένταση μεταξύ τους.

Βίντεο από την ένταση των εργαζομένων με τον Δήμαρχο:

Δείτε επίσης: Εύοσμος: Εκτός ελέγχου καύση απορριμάτων σε χωματερή

Loading