(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη: Αποχώρησε η αντιπολίτευση – Καταγγέλλουν απροκάλυπτη προσπάθεια συγκάλυψης

Αποχώρησαν νωρίτερα από την Εξεταστική Επιτροπή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νέα Αριστερά. Αυτήν την ώρα καταθέτει ο πρώην υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ εντός της αίθουσας παραμένουν μόνο η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ που έχει δηλώσει «παρών».

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας ξεκίνησε καταρχήν με ένα έγγραφο το οποίο παρουσίασε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης στην Επιτροπή από την Εισαγγελία Εφετών.

propoli

Πηγές της πλειοψηφίας στην Εξεταστική αναφέρονται σε «μείζον θεσμικό ατόπημα», καθώς «διαβάστηκε έγγραφο στην Εξεταστική που ο κ. Κόκκαλης έλαβε από την Εισαγγελία Λάρισας, χωρίς αυτό το έγγραφο να έχει φτάσει στην Επιτροπή. « Όλως τυχαίως το εν λόγω έγγραφο που απευθύνονταν στον Πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής αλλά δεν είχε επισήμως διαβιβαστεί, τα μέλη της επιτροπής το διάβασαν σε φιλικό site του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρουν πηγές της πλειοψηφίας και κάνουν λόγο για προσπάθεια εργαλειοποίησης της παράλληλης ποινικής διαδικασίας για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Δείτε επίσης: Θέτει θέμα Κασσελάκη ο Γ. Τσίπρας – «Θα βοηθούσε πάρα πολύ να γυρίσει ο Αλέξης Τσίπρας»

Loading