Φ. Γεννηματά: «Δε χρειαζόμαστε άλλες συντηρητικές πολιτικές, η κυβέρνηση φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους»

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με συνδικαλιστές στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, (ΕΚΘ).

«Ζούμε μια δύσκολη, διπλή κρίση υγειονομική και οικονομική και δε χρειαζόμαστε άλλες συντηρητικές πολιτικές, που μόνο σε κρίση κοινωνική μπορούν να οδηγήσουν και σε νέα αδιέξοδα» δήλωσε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Δύο χρόνια τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους. Δεν ασχολείται με τους πολλούς. Και κυρίως δεν ασχολείται με τους εργαζόμενους. Ή μάλλον ασχολείται μόνο για τους επιτεθεί».

H κ. Γεννηματά εξαπόλυσε στη συνέχεια σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το εργασιακό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας:

«Ξεκίνησε (η κυβέρνηση), υπονομεύοντας τις κλαδικές συμβάσεις, επέβαλλε σε εξακόσιες χιλιάδες εργαζόμενους να ζουν με 534 ευρώ, χωρίς καμία ρύθμιση για τις οφειλές τους και τις ανάγκες τους και βέβαια, το κερασάκι, ήταν ο εργασιακός νόμος που μας γύρισε στην εποχή των ατομικών συμβάσεων, ξεθεμελιώνει το εργατικό δίκαιο, αφήνει τους εργαζόμενους απροστάτευτους σε κάθε ασύδοτο εργοδότη, χωρίς προστασία από το κράτος, αφού υπονομεύονται και οι μηχανισμοί ελέγχου, αλλά και χωρίς δικαστική συνδρομή και συνδικαλιστική προστασία».

«Χρειάζεται αντίδραση, χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου» πρόσθεσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και ανέφερε:

«Γι αυτό είμαστε εδώ, για να μιλήσουμε με τους ανθρώπους της καθημερινότητας, τους ανθρώπους του ΕΚΘ που βιώνουν στην καθημερινότητά τους, όχι τις επιπτώσεις της πανδημίας, αλλά του τρόπου, με τον οποίο διαχειρίζεται αυτή η συντηρητική κυβέρνηση, την πανδημία και τις επιπτώσεις της».

Πρόεδρος ΕΚΘ: «Είναι η μόνη πολιτικός που έρχεται στο σπίτι του εργάτη»

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης ευχαρίστησε από την πλευρά του την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής για την επίσκεψή της και για την κοινοβουλευτική στήριξη της προς τους εργαζόμενους.

«Είναι η μόνη πολιτική αρχηγός που επισκέπτεται το ΕΚΘ. Τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια κανένας άλλος πολιτικός αρχηγός δεν έχει έρθει στο σπίτι του εργάτη, στο ΕΚΘ, όπου εδώ απευθύνονται όλοι οι εργαζόμενοι για τα προβλήματα τους. Αυτό για μας είναι μια ηθική στήριξη, την οποία λαμβάνουμε», ανέφερε ο κ. Κυπριανίδης

Την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ συνόδευαν οι βουλευτές Παύλος Χρηστίδης και Γιώργος Αρβανιτίδης, ενώ παραβρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΘ και πρόεδρος του παραρτήματος του ΙΝΕ / ΓΣΕΕ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο πρώην υπουργός Χρήστος Πρωτόπαππας, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, και άλλοι.

Δείτε επίσης: Ν. Χαρδαλιάς – Καταγγελίες: Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ – Με μηνύσεις απαντάει ο υφυπουργός

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ