Φάμελλος: Η Λούκα Κατσέλη η μόνη υποψηφιότητα που μπορεί να ανταγωνιστεί τον Τασούλα

Φάμελλος: Η Λούκα Κατσέλη η μόνη υποψηφιότητα που μπορεί να ανταγωνιστεί τον Τασούλα

Ανακοίνωση Φάμελλου για την υποψηφιότητα Κατσέλη και τις προοδευτικές δυνάμεις ενόψει της ψηφοφορίας για ΠτΔ. Η υποψηφιότητα της Λούκας Κατσέλη αναδείχθηκε ως η μοναδική που έχει τη δυνατότητα να αντιταχθεί στην υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Τασούλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο. Αυτή η δήλωση έγινε μετά την αποτυχημένη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Ολομέλεια της Βουλής. Η σημερινή ψηφοφορία έδειξε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάφερε να ενώσει, καταθέτοντας μία κομματική υποψηφιότητα που παραβίασε τους θεσμούς και το Σύνταγμα.

Στη συνέχεια, ο Φάμελλος τόνισε ότι η υποψηφιότητα της Κατσέλη, που προτάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, αποδεικνύει την ικανότητα συγκέντρωσης των προοδευτικών δυνάμεων. Η κ. Κατσέλη είναι η μόνη υποψηφιότητα που μπορεί να σταθεί απέναντι στον κ. Τασούλα, καλώντας τις προοδευτικές δυνάμεις να συσπειρωθούν γύρω της.

Στην πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Κωνσταντίνος Τασούλας συγκέντρωσε 160 ψήφους, η Λούκα Κατσέλη 40, και ο Τάσος Γιαννίτσης, που προτάθηκε από το ΠΑΣΟΚ, 34. Η επόμενη ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί σε πέντε ημέρες, όπου απαιτούνται πάλι 200 ψήφοι, γεγονός που φαίνεται δύσκολο. Η υποψηφιότητα της Κατσέλη υποστηρίζεται από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και τρεις ανεξάρτητους βουλευτές, ενισχύοντας τη θέση της ενόψει των επόμενων εκλογών.

Βίντεο:

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play