Φίλης: «Ανακοίνωσε προσλήψεις με λεφτά που βρήκε από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Δήλωση με την οποία αναφέρεται στις ανακοινώσεις της ΝΔ και του Μητσοτάκη για την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών, εξέδωσε ο Νίκος Φίλης.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

propoli

«Με καθυστέρηση πλέον του ενός χρόνου, η κυβέρνηση εξήγγειλε τον διορισμό εκπαιδευτικών, με τα χρήματα που είχε εξασφαλίσει και το σύστημα επιλογής που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οι μαζικοί διορισμοί είναι απαραίτητοι, σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που οι αναπληρωτές έχουν φτάσει το 27% του συνόλου των υπηρετούντων εκπαιδευτικών, έναντι 5% στην Ευρώπη. 

Η κυβερνητική πολιτική την εποχή της πανδημίας έχει επιδεινώσει την κατάσταση στην εκπαίδευση και έχει εκτοξεύσει τις κοινωνικές ανισότητες. Είναι επείγουσα ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια το Σεπτέμβριο με υγειονομική ασφάλεια μετά από 18 μήνες ασυγχώρητης ολιγωρίας και καθυστερήσεων, που αποτελεί αρνητικό ευρωπαϊκό ρεκόρ. 

Όταν σ’ ολόκληρο τον κόσμο συζητούν για τα τεράστια μαθησιακά κενά και το πλήθος των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχουν προκληθεί στα παιδιά από την πανδημία, η κυβέρνηση υπονομεύει το δημόσιο σχολείο, αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς με αυταρχισμό και κάνει τη ζωή στους μαθητές πιο δύσκολη, με αλλεπάλληλους εκπαιδευτικούς φραγμούς.

Όπως το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, που θα αποκλείσει από αυτά χιλιάδες αποφοίτους Λυκείου.

Δείτε επίσης: Σ. Πέτσας: Αναλυτικά η επιστολή του υπουργού στους δημάρχους της χώρας – Σχέδιο επιτάχυνσης του εμβολιασμού

Loading