Φίλης για άνοιγμα σχολείων: Δεν μπορώ να πιστέψω ότι απορρίφθηκαν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να υιοθετηθεί το 50%+1

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ξεσπάθωσε κατά της κυβέρνησης για το καθεστώς υπό το οποίο θα επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις στις 10 Ιανουαρίου

Για ανευθυνότητα κατηγορεί ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας, με αφορμή τις ανακοινώσεις τους για το άνοιγμα των σχολείων, και προσθέτει: «Είναι σαφές ότι επιλέγουν ως ‘λύση’ την ανοσία της αγέλης».

propoli

 Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Φίλης αναφέρει: «Σήμερα οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας ανήγγειλαν επιστροφή στις τάξεις με σελφ τεστ και διατήρηση του απαράδεκτου ‘50%+1’ για να κλείσει ένα τμήμα. Ουσιαστικά δηλαδή, στέλνουν μαθητές και εκπαιδευτικούς πίσω στα σχολεία, όπως ακριβώς το Σεπτέμβριο. Πριν την εμφάνιση της Όμικρον, που έχει αλλάξει τα δεδομένα και αποδιοργανώσει τα νοσοκομεία μας. Κι ας νόσησαν πάνω από 100.000 παιδιά το τετράμηνο που πέρασε.

Επέλεξαν μάλιστα να κάνουν τις ανακοινώσεις τους τη μέρα που δημοσιοποιήθηκε το απίστευτο ρεκόρ των 50.126 κρουσμάτων. Την ίδια εβδομάδα που η Ελλάδα πέρασε δεύτερη στον κόσμο, σε κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό (πλην πολύ μικρών χωρών)».  

Ακολούθως, σημειώνει ότι χθες κατατέθηκαν δέκα προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ασφαλέστερο άνοιγμα των σχολείων και διερωτάται: «Συζητήθηκαν κάποιες από αυτές στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ειδικών; Τι συνέβη; Απορρίφθηκαν συλλήβδην από τους επιστήμονες; Δεν μπορώ να το πιστέψω.

Ρωτώ, ούτε ένα από τα μέτρα που προτείναμε, δεν θα βοηθούσε στην ασφάλεια των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους; Αποφάσισε αντίθετα η πλειοψηφία των επιστημόνων – μέλη της, να υιοθετήσει το περίφημο «50%+1»;».  

Ολοκληρώνοντας ο κ. Φίλης τονίζει πως, «Η κυβέρνηση ρίχνει την ελληνική οικογένεια σε μια απρόβλεπτη δίνη, τη στιγμή που δεν μπορεί – δεν θέλει – να εξασφαλίσει ούτε δωρεάν μοριακά τεστ. Από δω και πέρα, λυπάμαι ξαναλέω, οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και συνέπειες». 

Δείτε επίσης: Τα μέτρα του ΚΚΕ για το άμεσο άνοιγμα των σχολείων

Loading