Φίλης για παρουσία Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου: Του τρέχει ο φιλελευθερισμός από τα ράσα

Φίλης για παρουσία Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου: Του τρέχει ο φιλελευθερισμός από τα ράσα

Με ηχηρά σχόλια στηλίτευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την συμμετοχή του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Iστορική με την «πιο αρνητική έννοια του όρου» χαρακτηρίζει ο Νίκος Φίλης τη παρουσία του πρωθυπουργού στην συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Α’ Αθηνών και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει σε ανακοίνωση: «Η συμμετοχή του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου είναι πράγματι «ιστορική». .Είναι η πρώτη φορά, που Έλληνας πρωθυπουργός πηγαίνει σε συνεδρίαση του εκκλησιαστικού οργάνου, και μάλιστα αποδέχεται την εξαίρεση της Εκκλησίας από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. είναι πράγματι «ιστορική». Με την πιο αρνητική βέβαια έννοια του όρου. Είναι η πρώτη φορά, που Έλληνας πρωθυπουργός πηγαίνει σε συνεδρίαση του εκκλησιαστικού οργάνου, και μάλιστα αποδέχεται την εξαίρεση της Εκκλησίας από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. Πρόκειται για συμβολισμό, που αποκαλύπτει πώς εννοούν και οι δυο πλευρές την περιβόητη διακήρυξη περί διακριτών ρόλων Εκκλησίας και Κράτους».

Όπως τονίζει «με την κίνησή του αυτή, ο κ. Μητσοτάκης αποκαλύπτει επίσης πώς εννοεί ο ίδιος τον “φιλελευθερισμό” του. Αναγνωρίζει στην Εκκλησία ρόλο υπεράνω των νόμων και υπεράνω του δημοσίου συμφέροντος, της προστασίας δηλαδή της δημόσιας υγείας».

«”Του τρέχει” σαν να λέμε, ο φιλελευθερισμός… “από τα ράσα”», συνεχίζει ο κ. Φίλης και σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός «υποχρεώθηκε βέβαια να παγώσει, μέσα σε γενική κατακραυγή, την μονιμοποίηση 4.000 ιερέων που είχε υποσχεθεί προεκλογικά, όπως αποκάλυψε ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών».

Ο κ. Φίλης δηλώνει ότι «η Εκκλησία θα μπορούσε να παίξει πιο ουσιαστικό ρόλο στην επέκταση του εμβολιασμού. Όχι με γραφειοκρατικές “εγκυκλίους” για να φύγει η υποχρέωση, αλλά με πράξεις και λόγους που στο τμήμα των πιστών που αντιστέκεται ακόμα, «μετράνε» διαφορετικά». «Είχε τη δυνατότητα. Ως τώρα, το απέφυγε. Έμεινε το έργο ορφανό, στους ώμους φωτισμένων ιεραρχών και κληρικών, που ο αριθμός τους όμως είναι περιορισμένος», τονίζει.

«Το σήμα που εξέπεμψε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου είναι ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση: η συνέχιση της εξαίρεσης των ναών από τους υγειονομικούς κανόνες ενισχύει καίρια τις λανθασμένες αντιλήψεις. Κι αυτό, τη στιγμή που η χώρα μας σπάει το ένα θλιβερό ρεκόρ μετά το άλλο, σκαρφαλώνοντας τις τελευταίες βδομάδες στην κορυφή της Δυτικής Ευρώπης σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους», ολοκληρώνει.

Δείτε επίσης: Τα εμπόδια και οι ευκαιρίες της «Ανανέωσης» Ανδρουλάκη – Γιατί έχασε ο Παπανδρέου

Loading

Play