Φίλης: «Η ΝΔ ξεπλένει τις δραστηριότητες φασιστικών συμμοριών»

«Η κυρία Κεραμέως επαναφέρει ένα μοντέλο αξιολόγησης, το οποίο είχε στην πράξη καταργηθεί» είπε ο Νίκος Φίλης

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νίκος Φίλης παραχώρησε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό και είπε ότι «εμείς ως κυβέρνηση ψηφίσαμε νόμο για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, ο οποίος έγινε αποδεκτός από την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ».

propoli

«Δεν είμαστε εναντίον της αξιολόγησης, δεν θέλουμε τιμωρητική αξιολόγηση» συμπλήρωσε.

Για τη Νίκη Κεραμέως και τους εκπαιδευτικούς είπε:

«Η κυρία Κεραμέως επαναφέρει ένα μοντέλο αξιολόγησης, το οποίο είχε στην πράξη καταργηθεί και ήταν το μοντέλο της κυρίας Διαμαντοπούλου, τιμωρεί τους εκπαιδευτικούς. Αναφέρει ότι όποιος εκπαιδευτικός κριθεί ακατάλληλος, ποια θα είναι η τιμωρία του; Θα πάει για επιμόρφωση. Η επιμόρφωση δεν είναι για να τιμωρούμε, είναι για να ενισχύουμε για όλους τους εκπαιδευτικούς».

Για τα όσα έχουν γίνει στα ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης είπε:

«Το κλίμα στα σχολεία είναι βαρύ για πολλούς λόγους. Για λόγους που αφορούν την πανδημία, την ψυχολογική αναστάτωση των παιδιών, τα οικονομικά προβλήματα των οικογενειών τους, είναι δύσκολη η κατάσταση. Σε αυτή την κατάσταση μέσα θέλουν να ψαρέψουν οι φασίστες. Είναι λυπηρό ότι η ΝΔ που βλέπει στις δημοσκοπήσεις να χάνει εκλογική επιρροή και να σχηματίζεται στα δεξιά της μια δυνατότητα εκπροσώπησης ακροδεξιών, προσπαθεί να καλύψει αυτόν τον χώρο όχι με καθαρές κουβέντες, αλλά χαϊδεύοντας, ξεπλένοντας τις δραστηριότητες των φασιστικών συμμοριών και βάζοντας πλάτη σε στελέχη της να συμπεριφέρονται εκτός του προγραμματιστικού πλαισίου της ΝΔ».

«Να εξάρω τη δήλωση του κ. Δένδια, ο οποίος  είπε ότι τα τάγματα εφόδου δεν θα γίνουν ανεκτά, όπως και τότε ούτε τώρα ούτε ποτέ. Ήταν σαφής. Δεν έκανε εξομοίωση στη μία και στην άλλη βία, όπως κάνει ένα κεντρικό επιτελείο της κυβέρνησης. Είναι σαφής, η φασιστική βία είναι άλλο πράγμα από οποιαδήποτε άλλη βία, η οποία είναι καταδικαστέα καμία αντίρρηση, αλλά είναι άλλου τύπου βία».

«Η φασιστική βία είναι διαφορετική από τις άλλες μορφές κοινωνικής βίας. Δεν τα εξομοιώνω».

Δείτε επίσης: Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια ΣΗΜΕΡΑ: Φορείς εκπαιδευτικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη βγαίνουν στους δρόμους

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading