Φίλης σε Κασσελάκη για τα περί πατριωτικής Αριστεράς: «Ο Κασσελάκης παραμόρφωσε τη συζήτησή μας»

«Ο κ. Φίλης μου είχε πει να μην λέω πατριωτική Αριστερά», δήλωσε χτες ο Στέφανος Κασσελάκης, στον οποίο απάντησε σήμερα (15.11.23), μερικές ώρες μετά, ο Νίκος Φίλης, διευκρινίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παράφρασε εσκεμμένα τη μεταξύ τους συζήτηση, για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

«Άκουσα χτες τον κ. Κασσελάκη στην περιπατητική του συνέντευξη (σ.σ.: στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου), ανάμεσα στ’ άλλα να ισχυρίζεται (αναφερόμενος στη συνάντηση που είχαμε προ καιρού στο γραφείο του στη Βουλή), ότι «ο Φίλης μου είπε να μην λέω πατριωτική Αριστερά». Ποια είναι η αλήθεια: στη συνάντησή μας, του είχα επισημάνει ότι «η σύγχρονη Αριστερά έχει πολλά χαρακτηριστικά. Είναι δημοκρατική, είναι οικολογική, είναι φεμινιστική, είναι αντικαπιταλιστική, είναι σοσιαλιστική, είναι αντιεθνικιστική, είναι κατά των έμφυλων και άλλων διακρίσεων, και βεβαίως πατριωτική. Γιατί επιλέγεις απ’ όλα αυτά μόνο τη λέξη πατριωτική; Αυτό μοιάζει σαν να δίνεις εξετάσεις στη Δεξιά, που αμφισβητεί τον πατριωτισμό της Αριστεράς».

propoli

Η απάντηση σε αυτό του κ. Κασσελάκη ήταν αυτολεξεί «ίσως έχεις δίκιο», γράφει ο Νίκος Φίλης για τα λεγόμενα του Στέφανου Κασσελάκη.

Είναι σαφές ότι στη χτεσινή του συνέντευξη, παράφρασε και παραμόρφωσε πλήρως τη συζήτησή μας, προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις. Με μια μέθοδο που προκαλεί εντύπωση, καθώς φανερώνει κάποιες πλευρές της προσωπικότητάς του. Πέραν του ήδη διαπιστωμένου γεγονότος, να αλλάζει καθημερινά την αφήγησή του για όλα τα πολιτικά θέματα”, προσθέτει στο Facebook.

Δείτε επίσης: Βίτσας: «Ο Κασσελάκης διαλύει την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ και θα διαλυθεί και ο ίδιος»

Loading