Φίλης: «Το άνοιγμα των σχολείων θα επιβαρύνει τουλάχιστον κατά 10% τα κρούσματα» (vids)

Αρνητικός με την απόφαση της κυβέρνησης ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τομεάρχης Παιδείας κ. Νίκος Φίλης φιλοξενήθηκε στον Real Fm και ανέφερε πως με το άνοιγμα των σχολείων τα κρούσματα θα επιβαρυνθούν τουλάχιστον κατά 10%.

propoli

«Είναι θετικό ότι με τα τεστ διαπιστώσαμε, επί του παρόντος γιατί μπορεί μέχρι το μεσημέρι μπορεί να είναι περισσότεροι, ότι νοσούν 16.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί. Όμως, αυτό επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρχε το προηγούμενο διάστημα ιχνηλάτηση. Αν υπήρχε θα είχαμε βρει πολλά από αυτά τα κρούσματα. Ξέρετε ότι μόνο το 1 στα 10 κρούσματα που ανακοινώνει κάθε ημέρα ο ΕΟΔΥ είναι με ιχνηλάτηση. Τα υπόλοιπα είναι τυχαία».

«Οι πιο μετριοπαθείς υπολογισμοί λένε ότι το άνοιγμα των σχολείων θα επιβαρύνει τουλάχιστον κατά 10% τα κρούσματα. Και ρωτώ γιατί”»;

«Η κυβέρνηση έσπευσε να ανοίξει τα σχολεία χωρίς τα αναγκαία υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται σε όλες τις άλλες χώρες. Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των ειδικών, ότι αυτή την εβδομάδα θα κορυφωθεί η πανδημία» σχολίασε ο κ. Φίλης.

«Το ότι βρέθηκαν τόσα κρούσματα επιβεβαιώνει ότι ο ΕΟΔΥ δεν κάνει ιχνηλάτηση»

«Πανηγυρίζει μάλιστα, ότι με τα self test βρέθηκαν 16.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί θετικοί σε κόβιντ! Το γεγονός ότι βρέθηκαν τώρα τόσες χιλιάδες θετικά κρούσματα, επιβεβαιώνει ότι ο ΕΟΔΥ δεν κάνει ιχνηλάτηση (έχει πέσει στο 1% των κρουσμάτων!) και δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας μεταφέρουν χωρίς να το γνωρίζουν τον ιό στην κοινωνία» πρόσθεσε.

«Είναι δε σίγουρο ότι οι περιπτώσεις είναι πολύ περισσότερες από όσες καταγράφουν τα σελφ τεστ, που έχουν μειωμένη αξιοπιστία. Αλλά το γεγονός ότι τα τεστ αντιγόνου και τα μοριακά δεν συνταγογραφούνται και κοστίζουν πανάκριβα, σε αντίθεση με άλλες χώρες, ενισχύει την άποψη των ειδικών για τη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας. Ακόμη, πολλά από τα παιδιά που σήμερα είναι αρνητικά, αύριο ή μεθαύριο θα βρεθούν θετικά, διότι ο ιός δεν εντοπίζεται αμέσως. Στο μεταξύ όμως θα έχει μεγαλώσει η διάδοση στα σχολεία, αυτή την κρίσιμη εβδομάδα» αναφέρει ο κ. Φίλης. 

Αναφερόμενος στους ειδικούς είπε πως «προειδοποίησαν ότι τα ανοιχτά από σήμερα σχολεία θα επιβαρύνουν τουλάχιστον κατά 10% τη διάδοση του ιού».

«Οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι τα ανοιχτά από σήμερα σχολεία θα επιβαρύνουν τουλάχιστον κατά 10% τη διάδοση του ιού. Το ποσοστό είναι σημαντικό, σε μια περίοδο που διπλασιάζονται καθημερινά οι νοσηλείες, σε σύγκριση με τα Χριστούγεννα, και επιβαρύνουν το ΕΣΥ που ήδη βρίσκεται σε οριακό σημείο. Τελικά, το άνοιγμα των σχολείων αντί για παράταση διακοπών για μια βδομάδα αποδεικνύεται αχρείαστο ρίσκο, σε βάρος της δημόσιας υγείας».

Τέλος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «απευθύνουμε και πάλι έκκληση προς την κυβέρνηση, να επανεξετάσει την ακατανόητη απόφασή της, να καταργήσει το αντιεπιστημονικό «50%+1» για το κλείσιμο του τμήματος και να προχωρήσει στη λήψη των μέτρων που έχουν προταθεί από τους φορείς των εκπαιδευτικών και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Οι θριαμβολογίες οδηγούν σε κακές αποφάσεις. Ακούει κανείς στην κυβέρνηση; Αντιλαμβάνονται ότι από σήμερα επικρατεί εικόνα απορρύθμισης στα σχολεία; Ή εκτελούν όλοι το σχέδιο της «ανοσίας της αγέλης»;».

Δείτε επίσης: Ζέττα Μακρή: Πως θα γίνει η αναπλήρωση των νοσούντων εκπαιδευτικών – “Αν χρειαστεί θα γίνουν και προσλήψεις”

Loading