Φώφη Γεννηματά: «Τον καρκίνο μου δεν τον πουλάω»

Τη στιγμή που σου χτυπάει την πόρτα ο καρκίνος είναι η στιγμή που δεν πιστεύεις σε ήρωες, πρέπει να γίνεις εσύ ο ήρωας του εαυτού σου…

Πάγωσε η Ελλάδα στο άκουσμα του θανάτου της Φώφης. Μία γυναίκα που τα τελευταία χρόνια έδινε την εντύπωση ότι είχε νικήσει τον καρκίνο.

Πριν από 13 χρόνια η Φώφη Γεννηματά διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και μετάσταση σε οστό. Κατά τη διάρκεια της μάχης, η Φώφη Γεννηματά υπεβλήθη σε αφαίρεση όγκου στην Αθήνα και στη συνέχεια έφυγε στην Αμερική όπου υπεβλήθη σε πρωτοποριακή θεραπεία. Γύρισε πίσω και για χρόνια η κατάσταση της υγείας της ήταν καλή. Η Φώφη Γεννηματά είχε βγει νικήτρια στην πρώτη μάχη.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εισήχθη στον «Ευαγγελισμό» ξανά το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου, καθώς επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της, έχοντας συμπτώματα ειλεού, υποτροπή στο μείζον θέμα υγείας. Νοσηλευόταν στον 10ο όροφο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», με θεράπουσα ιατρό την Αναστασία Κοτανίδου. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου, η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή τέσσερα λεπτά μετά τις 12:00 το μεσημέρι στις 25/10, μετά από ηπατικό σοκ που υπέστη.

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Μανώλης Όθωνας μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega αποκάλυψε την γενική κατεύθυνση που είχε δώσει η ίδια.

Η στάση που κράτησε όλα αυτά τα χρόνια που πάλευε με τον καρκίνο η Φώφη Γεννηματά, «είναι μια μεγάλη προσφορά της ίδιας και μια μεγάλη παρηγοριά για τους δικούς της ανθρώπους», όπως είπε ο κ. Όθωνας.

«Κατά καιρούς, συνεργάτες, επικοινωνιολόγοι, προέτρεπαν -ειδικά σε προεκλογικές περιόδους- να γίνονται συνεντεύξεις και αναφορές σε αυτό το παλιό πρόβλημα που είχε, το πώς το ξεπέρασε, κτλ.», είπε ο κ. Όθωνας.

«Είχε δώσει γενική κατεύθυνση από τα πρώτα χρόνια της συνεργασίας μας: “γι’ αυτό το πράγμα δεν μου αρέσει να μιλάω, κυρίως δεν μου αρέσει να το ‘πουλάω’. Αν με τη στάση μου μπορώ να βοηθήσω κάποιους ανθρώπους να το αντιμετωπίσουν ή να το διαχειριστούν. Μέχρι εκεί … δεν θέλω να κάνω χρήση, οποιαδήποτε αξιοποίηση αυτού του προβλήματος”», ήταν τα λόγια της Φώφης Γεννηματά που ανακάλεσε ο κ. Όθωνας.

Δείτε επίσης: Eθνικό πένθος για τη Φώφη Γεννηματά: Το «ύστατο χαίρε» σε μια σπουδαία γυναίκα

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr