(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Φωτιές – Π. Μαρινάκης: «Υπό συζήτηση το έκτακτο επίδομα στους πυροσβέστες»

Πολύ δύσκολο είναι το φετινό καλοκαίρι για όλη τη χώρα, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, με τους πυροσβέστες να έχουν καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσουν τα χιλιάδες πύρινα μέτωπα.

Υπό αυτό το πρίσμα, στην κυβέρνηση γίνονται συζητήσεις για να δοθεί ένα έκτακτο επίδομα προς τους ανθρώπους της πυροσβεστικής υπηρεσίας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Παύλος Μαρινάκης.

propoli

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φιλοξενήθηκε στο Action 24 σήμερα το πρωί και τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να ανταμείψει τους πυροσβέστες για τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλλαν.

«Όπως συνέβη από το 2019 μέχρι και τώρα, όσοι δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή όπως έγινε με τους υγειονομικούς, θα στηρίζονται από την Πολιτεία και όχι μόνο με έκτακτα επιδόματα αλλά και με αυξήσεις στους μισθούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης.

Ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και βαριά πρόστιμα, καθώς και άμεση φυλάκιση, για τους εμπρηστές, ακόμα και από αμέλεια.

«Τέλος οι ποινές-χάδι για τους εμπρηστές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για το Market Pass και την ακρίβεια, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε:

«Βιώνουμε μια περίοδο παρατεταμένου εισαγόμενου πληθωρισμού. Η χώρα μας βρίσκεται αρκετά κάτω από τον μέσο όρο στους δείκτες αυτούς. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι μόνιμες παρεμβάσεις, δηλαδή αυξήσεις εισοδημάτων. Ο δεύτερος πυλώντας παρεμβάσεων είναι οι έλεγχοι, ειδικά στις τιμές των τροφίμων και σε τρίτο επίπεδο οι στοχευμένες παραμβάσεις. Τέτοιες είναι τα επιδόματα. Βρισκόμαστε στη δεύτερη παρατεταμένη φάση του Market Pass. Αυτό το μέτρο φυσικά δεν είναι πανάκεια. Οι προτεραιότητες μας είναι οι μόνιμες παρεμβάσεις».

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Πέφτουν οι τόνοι για την υποψηφιότητα Κασσελάκη – Μεγαλώνει η στήριξη προς το πρόσωπό του

Loading