Άμεσα, οι σχετικές συμβάσεις στην Βουλή για ψήφιση
Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι η προμήθεια τριών γαλλικών φρεγατών τύπου «Belhara» είναι ειλημμένη από την ελληνική κυβέρνηση.
Μάλιστα, στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί για την ολοκλήρωση των σχετικών διαπραγματεύσεων για την αγορά τους.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα κιόλας θα κατατεθούν οι συμβάσεις στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα της Βουλής προς ψήφιση.
Σημειώνεται πως το βράδυ της Παρασκευής με ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιχείρησε να παρέμβει ανάμεσα σε Αθήνα και Παρίσι καθώς έδωσε έγκριση σε ενδεχόμενη πώληση τεσσάρων αμερικανικών φρεγατών στην Ελλάδα, στην τιμή των 6,9 δισεκ. δολαρίων.
Η Αθήνα, σύμφωνα με τις επίσημες διαβεβαιώσεις της και όπως αποφαίνεται και από την πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Αμύνης εμμένει στην διμερή αμυντική συνεργασία με την Γαλλία, σημειώνει πως η αμερικανική πρόταση δεν βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων και προχωρά στην αγορά των Φρεγατών Belhara.
Ποιές είναι οι Φρεγάτες Belhara
Δείτε επίσης: Δικηγόρος των 11 που απήγαγαν τον γυμνασιάρχη: «Ενδεχομένως ερμηνεύουν στρεβλά το σύνταγμα»
- Κρήτη: Στο ΙΤΕ ο επίγειος σταθμός του Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων
- Μετρό Καλαμαριάς: οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για κόστος άνω των 600 εκατ. ευρώ λόγω καθυστέρησης
- Έκτακτο επίδομα παιδιού 150 ευρώ: Πότε πληρώνεται και ποιοι το παίρνουν
- Σφοδρή επίθεση Μαρινάκη στο ΠΑΣΟΚ: «Διυλίζει τον Στουρνάρα, αλλά καταπίνει την Ακρίτα»
- Κρήτη σε κόκκινο συναγερμό: μέτρα για τον ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς αύριο
![]()
