Για “ανώμαλη προσγείωση” της ΝΔ και “ηχηρές διαψεύσεις” της, σε σχέση με προεκλογικές θέσεις έκανε λόγο ο Γ. Δραγασάκης σε συνέντευξή του στον ρ/σ “Στο Κόκκινο”.
Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, σχολίασε για τη ΝΔ ότι συμβαίνει το αντίθετο απ’ ό,τι είπε προεκλογικά: “στη Συμφωνία των Πρεσπών από “προδοτική” έγινε “αναγκαία”, “στην οικονομία που από το «θα γυρίσουμε τους διακόπτες και θα έχουμε 4% ανάπτυξη» στο 2%-3% που έλεγε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στο προσφυγικό που από το «έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ, κλείνουμε τα σύνορα και τελειώνουμε» στην μικρή αύξηση των ροών και τον μεγάλο πανικό, στο Ελληνικό που «σε μία εβδομάδα μπαίνουν μπουλντόζες» και μήνες μετά αναγνωρίζουν ότι για να μπουν μπουλντόζες ο επενδυτής πρέπει να βρει κεφάλαια, ενώ άλλα μέρη αποχωρούν”.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αρνείται πως πρέπει να δημιουργηθεί ένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης, “κάνει με εντυπωσιακή ένταση ένα άλμα στο παρελθόν, σαν να μην υπήρξε κρίση και χρεοκοπία στην Ελλάδα, αποτέλεσμα του τρόπου που είχε αναπτυχθεί η χώρα μέχρι σήμερα” και “προετοιμάζει νέες κρίσεις”.
Με αφορμή τις τελευταίες κινήσεις και αναφορές σε ιδιωτικοποιήσεις τόσο για την ΔΕΗ όσο και για τις δημόσιες εταιρείες ύδρευσης, ο κ. Δραγασάκης σχολίασε ότι από την εποχή της Θάτσερ η ανθρωπότητα έχει βγάλει συμπεράσματα, υπάρχουν τομείς που είναι αναντικατάστατος ο ρόλος του εγγυητή του δημόσιου αγαθού.
Μιλώντας για τη διαδικασία ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι “πρέπει να το δούμε ως μία δεύτερη φάση της ίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ”. “Το 2013 επιχειρήσαμε το πρώτο βήμα ενιαιοποίησης”, αλλά “δεν αποκτήσαμε όλα τα όργανα, λειτουργίες και δομές που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο αριστερό κόμμα, λαϊκό, κοινωνικό, των μαζών… Και επάνω εκεί, γινόμαστε κυβέρνηση!”, “το έργο της ίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ από τότε ήταν ημιτελές” και “σήμερα λοιπόν πρέπει να τρέξουμε, αλλά να τρέξουμε και με σοβαρότητα, με αίσθημα ευθύνης”, πρόσθεσε.
Τόνισε ότι “εξακολουθούμε να εκπροσωπούμε την ελπίδα, ιδίως των λαϊκών στρωμάτων που έχουν υποστεί όλα τα δεινά της κρίσης…”.