(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Γ. Γεραπετρίτης: «Είμαστε έτοιμοι για γέφυρα για τους εκπατρισθέντες από το Ναγκόρνο Καραμπάχ»

Σε ανοιχτή επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας βρίσκεται ο Γιώργος Γεραπετρίτης, προκειμένου η Ελλάδα να είναι έτοιμη να δημιουργήσει γέφυρα για τους εκπατρισθέντες από την περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα θα συναντήσει τον Αρμένιο πρωθυπουργό, έτσι ώστε να συντονιστεί η δράση» στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου στην Πράγα  και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη και διαθέσιμη, έτσι ώστε να υποδεχθεί τους ανθρώπους οι οποίοι υφίστανται αυτή την βάσανο και τη βία».

propoli

Η στάση της Ελλάδα, τόνισε  ο υπουργός «θα παραμείνει σε μια στάση συμμάχου ιστορικού συνοδοιπόρου και αλληλέγγυου στα όσα ανθρωπιστικά καταστροφικά συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε πως η Ελλάδα ηγείται «στην διεθνοποίηση του ζητήματος  της Αρμενίας  σε διεθνών fora, ιδίως δε στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές πως «η  ελληνική εξωτερική πολιτική διέπεται από αρχές και οι αρχές αυτές είναι η πίστη και η προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και στις αξίες του ανθρωπισμού. Αυτές θα υπηρετήσουμε απαρέγκλιτα και σε αυτές θα σταθούμε»

Δείτε επίσης: Πυροσβεστική: Συνολικά 10.651 κλήσεις έχει λάβει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το κέντρο επιχειρήσεων της τον τελευταίο μήνα

Loading