Ο κ. Γιάννης Λοβέρδος, υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, επεσήμανε την αξία της συνεργασίας και της διεπιστημονικότητας για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων που προκύπτουν από την κλιματική κρίση. Αυτή η συνεργασία είναι κρίσιμη για τη διατήρηση της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως καταδεικνύει το 4ο Διεθνές Συνέδριο MM-CH (Transdisciplinary Multispectral Modelling and Cooperation for the Preservation of Cultural Heritage) που διοργανώνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Υπουργείου Εξωτερικών.
Στο μήνυμά του, ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την καθηγήτρια του ΕΜΠ και επικεφαλής του Συνεδρίου κα Τώνια Μοροπούλου και επεσήμανε ότι Η Ελλάδα είναι ενεργά παρούσα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, υποστηρίζοντας εμβληματικά έργα όπως αυτό της αποκατάστασης του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα, το οποίο πλέον μετεξελίσσεται με το έργο Εύλογον.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η προώθηση της πολιτιστικής και επιστημονικής γνώσης είναι βασική προτεραιότητα για το Υπουργείο Εξωτερικών και συμπλήρωσε την αξία της πολιτιστικής διπλωματίας. Ο πολιτισμός και η γνώση ανοίγουν νέους δρόμους κατανόησης και συνεργασίας μεταξύ των λαών.
Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, «Η Ελλάδα υποστηρίζει την επιστημονικότητα και την καινοτομία, καθώς μπορεί να αποτελέσουν καταλύτη για την ειρήνη και τη σταθερότητα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ