Γ. Πλακιωτάκης: Θέλουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία

Στην Ύδρα βρίσκεται ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης, βρίσκεται στο νησί λόγω των Μαιουλείων 2020,ενώ τόνισε σε δήλωσή του ότι “θέλουμε ειρήνη και καλές σχέσεις με την Τουρκία, με προϋπόθεση, οι γείτονες να σεβαστούν το δίκαιο”.

propoli

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πλακιωτάκη:

“Παρευρίσκομαι στα Μιαούλεια 2020, που περιλαμβάνουν μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων και δράσεων, για τις οποίες αξίζει κάθε έπαινος στο Δήμο Υδραίων και όλους τους συντελεστές τους.

Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τα 185 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Μιαούλη, ενός μεγάλου Έλληνα που έγραψε λαμπρές σελίδες δόξας στη θάλασσα, είναι η συνεπεία στην προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και η αποφασιστικότητα στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας.

Θέλουμε ειρήνη, θέλουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, αυτό όμως προϋποθέτει ότι οι γείτονες μας θα σεβαστούν το διεθνές δίκαιο και θα σταματήσουν τις προκλήσεις στον Έβρο, το Αιγαίο, τη Μεσόγειο.

Η κυβέρνηση, οι ένοπλες δυνάμεις, το Λιμενικό Σώμα, Ο ελληνικός λαός, είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι αν χρειαστεί να τιμήσουμε τις παρακαταθήκες του Ανδρέα Μιαούλη σε στεριά και θάλασσα”.

Δείτε ακόμα: Β. Κικίλιας: Η περιπέτεια του κορονοϊού συμβάλλει στην ωρίμανση της Δημοκρατίας

Loading