Γ. Τσίπρας στην Atlas TV: “Οι επικοινωνιολόγοι συμβουλεύουν την κυβέρνηση να λέει ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ” (vid)

Στην εκπομπή “Οι Απέναντι” της Atlas TV, που παρουσιάζουν οι Χρήστος Τσαλικίδης και Σταύρος Οραήλογλου, φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας έριξε τα βέλη του προς την κυβέρνηση για τις συνθήκες υπό τις οποίες θα επαναλειτουργήσουν από αύριο (12/04) τα Λύκεια της επικράτειας: “Τα Λύκεια ανοίγουν λες και δεν έχει περάσει μια ημέρα από τον περσινό Μάρτιο. Ίδιος αριθμός καθηγητών, αιθουσών, καμιά οργάνωση rapid test στα σχολεία. Σε όλες τις χώρες τα self-tests είναι συμπληρωματικά, δεν μπορεί να συνιστούν τον κύριο τρόπο παρακολούθησης της πανδημίας”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε ασχολίαστη και την επικείμενη αξιοποίηση από την κυβέρνηση του οικοπέδου που στεγάζεται η ΠΥΡΚΑΛ: “Κανείς δεν λέει όχι στην αξιοποίηση της περιοχής της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό σε όφελος των κατοίκων. Το ερώτημα είναι αν αυτό θα γίνει με σχεδιασμό μετεγκατάστασης και αναβάθμισης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ή απλώς με κλείσιμο του εργοστασίου. Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που η αύξηση των αμυντικών δαπανών συνδυάζεται με υποβάθμιση της αμυντικής μας βιομηχανίας”.

“Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι πρόκειται για ένα… άνοστο αστείο”

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να απαντήσει και στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι η αξιωματική αντιπολίτευση… βολεύεται από την πανδημία για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων: “Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή τα πάει πολύ καλά επικοινωνιακά. Έχουν προσλάβει μία αμερικάνικη εταιρία επικοινωνίας, η οποία προφανώς τους συμβουλεύει να λέει ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι ο κόσμος έχει καταλάβει ότι πρόκειται για ένα… άνοστο αστείο. Είναι πολύ άσχημος ο τρόπος που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την εις βάρος της κριτική”.

Ερωτώμενος για την… ανεξέλεγκτη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, που έφτασε στο σημείο να αντιπαρατίθεται ακόμα και με τον Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ξεκάθαρος: “Δίνεται πολύ μεγαλύτερο βάρος από αυτό που του αντιστοιχεί στο ζήτημα Πολάκη. Σίγουρα δε συμφωνώ με τον τρόπο, με τον οποίο εκφράζεται. Εγώ εκφράζομαι πολύ διαφορετικά. Ίσως πολλές φορές με τον τρόπο του, φέρνει αντίθετα αποτελέσματα από το επιδιωκόμενο. Μάλλον χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή, προκειμένου να έχουμε όφελος παρά απώλειες. Σε κάθε περίπτωση, όμως παρήγαγε σημαντικό έργο από το 2015 ως το 2019”.

Αναφορικά, τέλος, με το ζήτημα της ανακεφαλοποίησης της Τράπεζας Πειραιώς, σχολίασε: “Σας ευχαριστώ και μόνο που θίγετε αυτό το θέμα, καθώς κρατιέται… χαμηλά από τα περισσότερα ΜΜΕ και είναι εξαιρετικά θλιβερό. Στην Ελλάδα έγιναν τρεις ανακεφαλοποιήσεις. Το 2013 επί Σαμαρά, το 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα. Από τη μία πλευρά το δημόσιο βάζει χρήματα για να σώσει τις τράπεζες και από την άλλη πλευρά υποβαθμίζεται ο ρόλος του μέσα στις τράπεζες, παρόλο που βάζει χρήματα. Άρα… θα έχει βάλει χρήματα το δημόσιο, ο Έλληνας φορολογούμενος, για να τα διαχειρίζονται… κάποιοι άλλοι. Είναι σκάνδαλο. Μάλλον θεωρούμε το ελληνικό κράτος… μπανανία”.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα:

Δείτε τη ροή ειδήσεων