Γαλλία: Τρεις στους τέσσερις δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τον Μακρόν

Σχεδόν τρεις στους τέσσερις Γάλλους δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, κυρίως λόγω της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop για την εφημερίδα Journal du Dimanche που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα

Σύμφωνα με αυτό το μηνιαίο βαρόμετρο, μόνο το 26% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι ικανοποιημένοι από τον πρόεδρο της χώρας. Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά δύο μονάδες σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, δεν είναι όμως το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα. Η δημοτικότητα του Μακρόν είχε πέσει στο 23% τον Δεκέμβριο του 2018, στο αποκορύφωμα της κρίσης των «Κίτρινων Γιλέκων». Σε σύγκριση όμως με τον Απρίλιο του 2022, όταν επανεξελέγη στην προεδρία, η δημοτικότητά του εμφανίζεται μειωμένη κατά 15 μονάδες.

propoli

Από το 72% που εκφράζει δυσαρέσκεια για τον πρόεδρο, το 47% δηλώνει «πολύ δυσαρεστημένο», ποσοστό αυξημένο κατά επτά μονάδες.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά στο διάστημα 14-21 Απριλίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.955 ατόμων. Το περιθώριο στατιστικού λάθους ανέρχεται στο 1-2,3%.

Δείτε επίσης: Εμανουέλ Μακρόν: Αρνείται την λογική των μπλοκ

Loading