Γεννηματά: Aν κοιτάξουμε λίγο δεξιά, λίγο αριστερά, αντί για την αυτόνομη πορεία που έχουμε χαράξει, κινδυνεύουμε με την καταστροφή

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έχει ξεκινήσει σειρά επαφών και συναντήσεων με κομματικά στελέχη στην επαρχία, εν ενόψει των εσωκομματικών εκλογών.

Συναντήσεις με στελέχη του ΚΙΝΑΛ στην επαρχία πραγματοποιεί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά ενόψει των εσωκομματικών εκλογών, με σκοπό να στηρίξει την υποψηφιότητα της και να εντείνει την συμμετοχή στην ανάδειξη της ηγεσίας.

Σε κλειστή συνάντηση στην Τρίπολη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή , φαίνεται να τοποθετήθηκε για μια σειρά ζητημάτων, πάντα βάζοντας σε πρωταρχική θέση τα εσωκομματικά. Όπως ανέφερε, η κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης συνδέεται με την ίδια την επιβίωση του ΚΙΝΑΛ, αφήνοντας και ταυτόχρονα αιχμές για όσους θεωρεί πως χρησιμοποιούν την ονομασία του ΠΑΣΟΚ για «επικοινωνιακά παιχνίδια».

Δεν απείχε από την κριτική στην κυβέρνηση εκτιμώντας ότι αυτή τη στιγμή το ΚΙΝΑΛ έχει την δυναμική να επιτύχει τον διπλασιασμό των δυνάμεων του τονίζοντας, ότι την ύπαρξη αφηγήματος και προτάσεων για αλλαγή.

Στη συνέχεια η κ .Γεννηματά τόνισε πως, «ζητώ την νέα εντολή, ώστε στις εθνικές εκλογές που έρχονται η παράταξή μας να αναδειχθεί και πάλι ισχυρή, πρωταγωνίστρια, εγγυήτρια της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου. Στόχος όμως που προϋποθέτει την ενότητα, την καθαρή προοδευτική ταυτότητα, την αυτόνομη πορεία μας απέναντι στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Παρουσιάστηκε ως θεματοφύλακας της ενότητας στον σοσιαλδημοκρατικό χώρο, επισημαίνοντας πως, «τo 2015 ανέλαβα μια παράταξη σε παρακμή, βαθιά διχασμένη, στα όρια της εξόδου από τη Βουλή. Διασφάλισα την ενότητα. Ενίσχυσα τις δυνάμεις της. Οδήγησα στον υπερδιπλασιασμό των εκλογικών ποσοστών της με συνεχείς πολιτικές πρωτοβουλίες και προτάσεις για όλα τα μεγάλα θέματα του τόπου. Όσοι βάλαμε πλάτη, ενώσαμε δεν διαιρέσαμε, προσθέσαμε δεν αφαιρέσαμε. Κάναμε τον κόσμο να νοσταλγεί και όχι να βρίζει το ΠΑΣΟΚ. Η παράταξή μας μεγαλώνει από αναμέτρηση σε αναμέτρηση».

Όσον αφορά τις εσωκομματικές υπενθύμισε στα στελέχη, πως το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι βαθιά πολιτικό και κρίσιμο. «Συνδέεται άρρηκτα με την ύπαρξη της παράταξής μας και της πορείας προς τα μπρος. Οποιοδήποτε πισωγύρισμα, αν θολώσουμε το μήνυμά μας, αν κοιτάξουμε λίγο δεξιά, λίγο αριστερά, αντί για την αυτόνομη πορεία που έχουμε χαράξει, κινδυνεύουμε με την καταστροφή», σημείωσε και συμπλήρωσε πως ,«θα διχαστούμε, θα οδηγηθούμε σε μία διάσπαση μοιραία για το χώρο μας αν παίξουμε το παιχνίδι των αντιπάλων μας που επιδιώκουν μέσα από αυτή τη διαδικασία, να μοιράσουν τα ιμάτια μας. Δεν θα τους το επιτρέψουμε».

Ταυτόχρονα, εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή η παράταξη έχει την σωστή δυναμική για τα αύξηση των ποσοστών της. «Τώρα που φαίνεται ότι οι πολιτικές του κ. Μητσοτάκη χτυπούν την κοινωνία, τώρα που φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί ούτε ως αντιπολίτευση, τώρα που η Σοσιαλδημοκρατία επανακάμπτει σε διεθνές επίπεδο μπορούμε να είμαστε εμείς αν το πιστέψουμε που θα γκρεμίσουμε τη Δεξιά», είπε. Αναφέρθηκε επίσης, στο «Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο» που μπορεί να οδηγήσει στην Νέα Αλλαγή.

Τέλος η κυρία Γεννηματά άφησε υπονοούμενα μιλώντας για την συζήτηση γύρω από το όνομα του ΠΑΣΟΚ. «Αρκετά με τα επικοινωνιακά κόλπα. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει σήμερα επειδή υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής. Αν δεν υπήρχε το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ θα είχε καταστραφεί, θα είχε καταρρεύσει υπερχρεωμένο υπό την πίεση και το βάρος της συκοφαντίας και των επιθέσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Προστατεύοντας το ΠΑΣΟΚ μέσα στο Κίνημα Αλλαγής, καταφέραμε οι προοδευτικοί πολίτες να νοσταλγούν το ΠΑΣΟΚ».

Ολοκλήρωσε λέγοντας πως «ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ φωτίζει το δρόμο του Κινήματος Αλλαγής. Εκτός από το ψηφοδέλτιό είναι υποχρέωσή μας να ανεβάσουμε περισσότερο τον ήλιο».Δείτε επίσης: Γεννηματά: Είμαι η μόνη που μεγάλωσα τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ στα δύσκολα χρόνια και θα το ξανακάνω(vid)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr