Γεννηματά: «Η Νέα Αλλαγή μπορεί να γίνεςι πράξη και στη Θεσσαλονίκη»

Η κ. Φώφη Γεννηματά βρέθηκε σήμερα στην 85η ΔΕΘ

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά βρέθηκε στην 85η ΔΕΘ ενώ συναντήθηκε και με δημάρχους της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας.

Η κ. Γεννηματά νωρίτερα συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυροπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, αλλά και με τους Δημάρχους: Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό, Δέλτα, Γιάννη Ιωαννίδη , Χαλκηδόνος, Σταύρο Αναγνωστόπουλο, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου.

Μεταξύ άλλων, εστίασε στην ανάγκη να αναπτυχθεί η περιοχή, μιλώντας για την ολοκληρωμένη πρόταση του Κινήματος Αλλαγής, για μια πράσινη ανάπλαση στην πόλη.

«Η Νέα Αλλαγή μπορεί να γίνει πράξη και στη Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό καταθέσαμε πριν από δύο μήνες, ολοκληρωμένη πρόταση για μία πράσινη ανάπλαση στο πολύπαθο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και ένα αναπτυξιακό άλμα, ιδιαίτερα στις δυτικές υποβαθμισμένες περιοχές.

Αυτό μπορούμε σίγουρα να το πετύχουμε αξιοποιώντας την Έκθεση της Θεσσαλονίκης, που μπορεί ο ψηφιακός της εγκέφαλος και το πολιτικό και οικονομικό forum να μείνουν στο κέντρο, αλλά το σώμα της να μεταφερθεί δυτικά, δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης και σε αυτές τις περιοχές, που το έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη.

Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουν οι αστικές αναπλάσεις στην περιοχή, αλλά χρειαζόμαστε και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το παιδιατρικό νοσοκομείο, ώστε όχι μόνο να ολοκληρωθεί το συντομότερο, κυρίως να είναι εύκολα προσβάσιμο από τους δύο δήμους και άρα πρέπει να τρέξουν γρήγορα όλα τα έργα που χρειάζονται για να μπορεί να επιτευχθεί αυτό. Εμείς δεν χωρίζουμε τους κατοίκους σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία όπως δυστυχώς κάνει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, που στη σκιά της πανδημίας φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους».

Δείτε επίσης: Υπό έλεγχο η φωτιά στη Ντάρδιζα της Πάρνηθας

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr